Thuis in uw branche

Avanti

  • Auteur: SRA-bestuur
  • Publicatiedatum: 2-11-2016

Gistermorgen naar perscentrum Nieuwspoort geweest, voor de presentatie van de eerste rapportage van de Monitoring Commissie Accountancy. Jammer dat de goede resultaten van Samen Beter en de waarneming van de SRA Reviewcommissie dat de cultuur bij onze kantoren daadwerkelijk aan het veranderen is, niet doorklinken in de rapportage.

Bij een eerste scan van het rapport zult u als lid van SRA wellicht denken, dit weet ik al. Niet zoveel nieuws onder de zon. Toch staan er wel een aantal belangrijke punten in dit rapport waar we aandacht voor moeten hebben. Allereerst positief: de commissie stelt geen nieuwe wet- en regelgeving voor. Dit geeft ons tijd om op de ingeslagen weg verder voort te gaan en onze eigen verantwoordelijkheid als mkb-kantoren te nemen.

Daarnaast kent het rapport een aantal aanknopingspunten die nadere duiding behoeven en die rechtstreeks te maken hebben met het bestaansrecht van de accountant (individu) en dat van het kantoor in het mkb (organisatie) in de toekomst. Voor de liefhebbers: daarbij doelen we op bijlage 4 van het rapport (nadere inkleuring van de 'wicked problems') en hoofdstuk G (de verwachtingskloof). Vooral de onderliggende gedachten zullen in ons bestuur veel aandacht krijgen, in het belang van u en uw kantoor.

Monitoring Commissie Accountancy

Downloads

Terug naar de overzichtspagina >>