Thuis in uw branche

BECON-overleg

  • Publicatiedatum: 12-2-2015

Voor het eerstvolgende BECON-overleg op 13 maart 2015 ontvangen wij graag input via vaktechniek@sra.nl. Namens SRA participeren drs. Margot Kamp en drs. Jan Zweekhorst in dit overleg.

Als toelichting merken wij inzake het inschrijfproces van ondernemers bij KvK/Belastingdienst op dat het al jaren een doorn in het oog van de BECON-organisaties is dat het verstrekken van fiscale nummers door de KvK gebeurt op aangeven van de notaris (VpB) dan wel de inschrijving door de ondernemer (IB). De keuzes en uitgangspunten die daarbij worden gemaakt zijn lang niet altijd juist. De BECON-organisaties zouden graag zien dat er een activere rol wordt neergelegd bij de adviseurs. Er is een werkgroep geformeerd waarin naast SRA ook de KvK en de Belastingdienst participeren.

Verder is er in 2014 er veel ophef geweest over de 'één bankrekening nummer wetgeving'. Met name ontstonden er problemen bij OB-terugbetalingen. Deze problemen zouden per 1 januari 2015 opgelost zijn nu de wet OB uit de EBRN is verwijderd en de opgaaf van een bankrekeningnummer, zonder verdere verificatie wordt opgenomen.


Verslagen Becon