Thuis in uw branche

Forum Fiscaal Dienstverleners: Snel nieuws met betere gebruikersservice!

  • Publicatiedatum: 22-2-2018

Met ingang van 1 maart 2018 kunnen fiscaal dienstverleners met een gerust hart gebruik gaan maken van het Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD). De beveiliging en de gebruikersservices van het Forum is op aandringen van de beconorganisaties verbeterd.

De afgelopen jaren heeft het Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD) zich enorm ontwikkeld. We kunnen inmiddels constateren dat het FFD een waardevol kanaal is in de communicatie van de Belastingdienst. 

Snel nieuws

Het FFD biedt de Belastingdienst de mogelijkheid tot het snel brengen van nieuws, waaronder ook verstoringen. Via de reguliere website van de Belastingdienst duurt het vaak te lang voor nieuwsberichten online zijn; terwijl via het FFD een nieuwsartikel binnen een paar minuten te lezen is. Een goed alternatief dus wanneer je als becon snel op de hoogte wil zijn. Maar de beconorganisaties hebben vanaf de start van FFD steeds aangegeven dat zij de werkwijze van het forum niet kon steunen: de beveiliging van FFD liet zeer te wensen over. 

Geen controle

Het Forum geeft naast nieuws van de Belastingdienst immers ook de mogelijkheid om vragen te stellen en te reageren op berichten en vragen van collega-dienstverleners. Een gebruiker moet zich om die reden (eenmalig) aanmelden met zijn naam, e-mailadres en beconnummer. Daarna zal alles wat hij schrijft of waar hij op reageert dus gekoppeld zijn aan het kantoor waarvan het beconnummer is. Het kantoor heeft echter geen enkele mogelijkheid om controle uit te oefenen op wie zich namens dat kantoor heeft aangemeld.  

Beconbeheerder

De beconorganisaties zagen echter met name in de snelle nieuwsvoorziening een reden om toch meer te doen met het forum. Vandaar dat bekeken is of met een kleine inspanning de beveiliging van het beconnummer en de gebruikersservice verbeterd kon worden. Met ingang van 1 maart 2018 is dat gelukt. Uitgangspunt is dat een kantoor een zogenaamde beconbeheerder kan aanwijzen. Deze persoon kan op elk gewenst moment een lijst per e-mail laten toesturen. Daarin staan alle gebruikers van FFD die het betreffende beconnummer gebruiken vermeld.

Ook kan de beconbeheerder via een eenvoudige e-mail aan de beheerder van FFD gebruikers die niet (meer) aan het kantoor verbonden zijn laten blokkeren. Het FFD zal jaarlijks checken of de betreffende beconbeheerder nog bij het kantoor actief is en als beheerder geregistreerd moet blijven. Elk beconnummer/kantoor kan maar één beconbeheerder aanwijzen.

SRA Bureau Vaktechniek Fiscaal is blij met de geboden oplossing en beveelt het Forum bij u aan.

 

Bezoek de website van het FFD