Thuis in uw branche

Rijksoverheid stapt per 1 januari 2017 over op e-factureren

  • Publicatiedatum: 16-6-2016

Om regeldruk en administratieve rompslomp verder terug te dringen, heeft het kabinet met SRA, VNO-NCW/MKB-Nederland, Bouwend Nederland, Nederland ICT, TLN, ZZP Nederland en ABU/SETU afgesproken dat per 1 januari 2017 alle leveranciers van de Rijksoverheid bij nieuwe inkoopovereenkomsten hun factuur elektronisch moeten indienen.

De betrokken partijen willen dat de Rijksoverheid deze voortrekkersrol vervult om zo e-factureren in Nederland definitief op de kaart te zetten en te zorgen dat bedrijven en medeoverheden versneld op e-factureren overgaan. Want ook gemeenten, provincies en waterschappen zullen volgen met het implementeren van de voorzieningen om e-facturen te kunnen ontvangen.

E-factureren is de toekomst. Het is sneller, gemakkelijker, nauwkeuriger en scheelt de ondernemers veel administratie. Bovendien kunnen partijen hiervan ook financieel profiteren. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen. Alle partijen die hierbij betrokken zijn onderkennen dat zo’n mijlpaal noodzakelijk is.

Mantelovereenkomst SRA

SRA ziet efactureren als een zeer gewenste volgende stap op weg naar een volledig gedigitaliseerde informatieketen is dan ook blij met dit besluit. Om de SRA-kantoren te helpen deze volgende stap te zetten, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een mantelovereenkomst met een partij die een ontzorgconcept biedt voor alle typen facturen (papier, digitaal en elektronisch). Deze oplossing haakt aan op bestaande situaties  zodat u als SRA-kantoor een groeiscenario krijgt dat u in staat stelt in uw eigen tempo over te stappen naar een volledig elektronische facturenstroom.

Mocht u zelf al bezig zijn met een oriëntatie op elektronisch factureren, raden wij u aan contact op te nemen met Tony van Oorschot, informatiemanager SRA, zodat hij u op de hoogte kan brengen en houden van de voortgang betreffende de mantelovereenkomst. Ook met meer algemene vragen kunt u bij Tony terecht:

Tony van Oorschot  

Tony van Oorschot
E
 tvanoorschot@sra.nl
T 030 656 60 60
M 06 52 46 02 69

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren