Thuis in uw branche

SRA versus CEA

  • Publicatiedatum: 7-3-2017

Op 14 maart a.s. staat de zitting bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven gepland in het hoger beroep dat SRA heeft aangespannen tegen de CEA. De zaak draait om de opgehoogde uren- en opdrachteneisen in de Assurance- en MKB-variant van de driejarige praktijkopleiding, zoals vastgelegd in de eindtermen die vanaf 2016 gelden.

De crux van de zaak zit hem in het feit dat veel mkb-accountantskantoren niet meer in staat zullen zijn om trainees in de eigen organisatie op te leiden en aan zich te binden. Een enquête onder de leden wijst uit tweederde (66%) niet in staat is om studenten in de Assurance-variant de driejarige praktijkopleiding te kunnen bieden. En bijna eenzelfde aantal (65%) SRA-kantoren geeft aan trainees in de MKB-variant niet het benodigde aantal van 10 (gevarieerde) assurance-opdrachten te kunnen laten uitvoeren.
 
Het Financieel Dagblad deed op de voorpagina van 28 februari jl. uitvoerig verhaal over de zorgen van het SRA-bestuur. Voorzitter Paul Dinkgreve gaf een toelichting bij BNR Nieuwsradio.