Thuis in uw branche

Webinar Belastingdienst over coronamaatregelen & btw-richtlijn e-commerce

  • Publicatiedatum: 31-5-2021

Wilt u meer weten over de (fiscale) coronamaatregelen specifiek voor inkomensheffing, vennootschapsbelasting en invordering? Of over de nieuwe EU btw-richtlijn e-commerce? De Belastingdienst organiseert daarover een webinar op woensdag 2 juni 2021, van 19.00 uur tot 21.00 uur).  U kunt zich nu aanmelden via het Forum Fiscaal Dienstverleners.

Programma

Corona: fiscale maatregelen op het gebied van inkomensheffing, vennootschapsbelasting en invordering
Mr. Fred Thielemans, vaktechnisch coördinator inkomensheffing (IH), neemt u mee langs belangrijke thema’s zoals de huidige fiscale steunmaatregelen en de verwerking van niet-fiscale steunmaatregelen in de aangiften IH en vennootschapsbelasting.
Mr. Jasper Graaf, voorzitter Kennisgroep Invordering en civiel recht, bespreekt ontwikkelingen op het gebied van de invordering. Aan de orde komen de stand van zaken van het corona-uitstel, bijzonder uitstel van belastingen en de versoepeling van het kwijtscheldingsbeleid.

Btw e-commerce: registratieproces en het noodspoor
De EU btw-richtlijn e-commerce betreft nieuwe btw-regels voor ‘crossborder’ transacties in de EU aan particulieren en bedrijven zonder btw-identificatienummer. John Piepers RA, Grote Ondernemingen, en mr. Ilse Verouden, beleidsadviseur omzetbelasting, afdeling Fiscale en Juridische Zaken, staan stil bij de eerste leerervaringen met het Noodspoor. Daarnaast beantwoorden ze de meest voorkomende vragen.

Tip! Op 9 maart 2021 organiseerde de Belastingdienst een eerste webinar over de invoering van btw e-commerce. Deze kunt u nog steeds bekijken, vanzelfsprekend op het Forum Fiscaal Dienstverleners.