Thuis in uw branche

Marketingtools

 • Publicatiedatum: 13-7-2023

Met deze marketingtools informeert u uw klanten over het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’.

 1. Het SRA-Sectorrapport Branches in Zicht 2023
 2. Mailingtekst voor (potentiële) klanten (voor mailing of eigen nieuwsbrief)
 3. Algemene webtekst voor uw website
 4. Social media, voorbeelden berichten (algemeen en inhoudelijk)
 5. Logo's SRA-Branche in Zicht
 6. Iconen Branches in Zicht 2023
 7. Link artikel FD
 8. Persberichten
 9. Grafieken winst/omzet per branche

1. Het SRA-Sectorrapport Branches in Zicht 2023


2. Mailingtekst voor (potentiële) klanten (voor mailing of eigen nieuwsbrief)

Onderwerpregel: Winst en investeringsvermogen mkb onder druk

Beste …….
Met trots wijzen wij u op een artikel in het Financieele Dagblad van vandaag. Hierin heeft het FD aandacht voor het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Dit rapport brengt de harde cijfers van het mkb over 2022 in kaart, per branche en in verschillende regio's. 

Ons kantoor doet mee aan SRA-Branche in Zicht. Een uniek benchmarkplatform met actuele cijfers waardoor wij onder meer een vergelijk kunnen maken van uw positie ten opzichte van de concurrent. Dat gaat nog iets verder dan alleen branche-informatie.

Neem voor meer informatie of een benchmarkrapport van uw organisatie contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

<Naam kantoor>


3. Algemene webtekst voor uw website

Hoe presteert u ten opzichte van uw concurrent?

Wij kunnen u dit vertellen. Ons kantoor neemt deel aan SRA-Branche in Zicht. Een landelijk benchmarkplatform met 400.000  jaarrekeningen waarmee wij u van actuele branche-informatie kunnen voorzien.

Wij gaan zelfs nog een stapje verder! Wij kunnen voor u in kaart brengen hoe uw presteert ten opzichte van de concurrent in uw regio.

Bekijk het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2023' om te zien hoe uw branche en regio ervoor staat. Neem voor een benchmarkrapport voor uw eigen bedrijf contact met ons op.


4. Social media

Gebruik uw social media voor het verspreiden van deze boodschap. Gebruik uw creativiteit en doe dit in de stijl van uw reguliere communicatie. Of maak gebruik van een van de voorbeeldtweets. Natuurlijk kunt u dit ook overnemen op uw LinkedIn-account.

Algemene tweets of LinkedIn-berichten

 • Hoe presteert u ten opzichte van uw directe concurrenten? Wij kunnen u dit vertellen.
 • Wat zijn de toekomstverwachtingen voor uw branche? Wij sparren hierover graag met u.
 • Wat doen branchegenoten in uw regio? Onze adviseurs vertellen het u.
 • Branches in Zicht biedt harde cijfers voor uw branche. (Naam Kantoor) doet/ Wij doen hieraan mee....
 • Of ga op de inhoud van het rapport in.

Inhoudelijke tweets

Algemeen

 • De winst en het investeringsvermogen van het mkb staat onder druk, vooral het microbedrijf heeft het zwaar. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. De winst in het mkb is in 2022 gemiddeld met 1,5% toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet nam met 13,1% toe. U kunt meer lezen in het SRA-rapport 'Branches in Zicht 2023'.

Automotive

 • De automotive behaalt opnieuw stevige winstgroei. Dit blijkt uit het SRA-rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. De omzet is in 2022 met bijna 8% toegenomen in vergelijking met 2021. De winst is plus 20%, tegen een mkb-gemiddelde van 1,5%. Lees het SRA-rapport.

Bouw

 • Voor het eerst in jaren laat de bouw een winstdaling zien. De omzet was weliswaar in 2022 met bijna 10% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, de winst daarentegen nam af met ruim 14%. Dit blijkt uit het SRA-rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Lees het SRA-rapport.

Detailhandel

 • Hogere prijzen gaven de detailhandel in 2022 een groei-impuls. De detailhandel heeft een jaar van groei achter de rug. De omzet en winst zijn gestegen, maar binnen de detailhandel zijn de verschillen behoorlijk. Dit blijkt uit het SRA-rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Lees het SRA-rapport.

Horeca

 • Zeer sterke winst- en omzetgroei voor de horeca in 2022. De horeca heeft na het verdwijnen van de coronamaatregelen een sterk herstel laten zien . De omzet liep op met 39%, de winstgroei was 34% in 2022. Dit blijkt uit het SRA-Rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'.

Industrie

 • De industrie doet na recordjaar duidelijk een stap terug. De industrie zag de omzet in 2022 met 12,5% toenemen, tegenover een gemiddelde groei van 13,1% in het mkb. De winst kromp met ruim 6%. Dit blijkt uit het SRA-Rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Lees het SRA-rapport.

Medische zorg

 • De medische zorg heeft financieel gezien behoorlijk jaar achter de rug. Dit blijkt uit het SRA-Rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. De medische zorg heeft in 2022 een omzetontwikkeling laten zien van 7%. De winst is met bijna 9% toegenomen. Lees het SRA-rapport.

Transport en logistiek

 • De omzet- en winstontwikkeling in de transport en logistiek was over 2022 sterk. Dit blijkt uit het SRA-rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. De omzet steeg in 2022 met bijna 21,5% ten opzichte van 2021. De winst steeg met 33,5%. Lees het SRA-rapport. 

Specialistisch zakelijke dienstverlening

 • De specialistische zakelijke dienstverleners zagen een sterke daling in 2022 van de winst. De winst kromp met bijna 32%.  De branche zag de omzet in 2022 met ruim 8% toenemen. De verschillen tussen de branches zijn groot. Dit blijkt uit het SRA-Rapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Lees het SRA-rapport.
 

5. Logo's SRA-Branche in Zicht

Klik op onderstaande logo's om deze te downloaden.

SRA Branche in Zicht

SRA Branche in Zicht


6. Iconen Branches in Zicht 2023

Klik op de iconen om te downloaden.

Automotive 

Automotive

Bouw 

Bouw

Detailhandel 

Detailhandel

Horeca 

Horeca

Industrie 

Industrie

Juridische dienstverlening 

Zakelijke
diensten

Logistiek en Transport 

Logistiek

Medische zorg 

Medische zorg 


7. Link artikelen FD en BNR

Meer informatie over het artikel in het FD over het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen' vindt u op onze SRA-website. Ook heeft Paul Dinkgreve, bestuurslid SRA, bij BNR Nieuwsradio toelichting gegeven op het SRA-Sectorrapport.


8. Bekijk hier de persberichten


9. Grafieken winst/omzet per branche