Thuis in uw branche
Dossier Activiteitgericht werken

Activiteitgericht werken: wat is het?

Met activiteitgericht werken creëert u effectief en efficiënt een samenhang tussen activiteiten, mensen en middelen. Hierdoor kunt u als accountantskantoor gemakkelijk inspelen op de veranderende marktomstandigheden (wet- en regelgeving, digitalisering etc.) en de wensen van uw klanten.

Activiteitgericht werken heeft als basisprincipe dat u de activiteiten die u op een dag moet doen als uitgangspunt neemt voor de werkplek die u kiest. Dit betekent dat werknemers niet langer een vaste werkplek hebben, maar kiezen voor een werkplek die aansluit bij de werkzaamheden die zij op dat moment moeten doen. Dit kan op kantoor zijn, maar ook thuis, op de hei voor een brainstormsessie of een stilteruimte als er concentratie vereist is.

Uw bedrijfscultuur; stilstaand of vooruitstrevend?

Activiteitgericht werken brengt ook met zich mee dat er gekeken moet worden naar de  bedrijfscultuur. Hedendaagse leiderschapsmodellen en de manier waarop vele kantoren nog steeds hun werk organiseren, inrichten, aansturen, uitvoeren en belonen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Dit is een gemiste kans.

Activiteitgericht werken leidt tot een cultuur van inspiratie, vertrouwen en autonomie binnen uw organisatie. Medewerkers ontwikkelen zich beter en werken efficiënter. Het resultaat; de productiviteit neemt toe en er is een hogere medewerkerstevredenheid.

Vragen / afspraak maken

Heeft u vragen over activiteitgericht werken? Wilt u hulp bij het implementeren ervan binnen uw kantoor? Neem dan contact op met een van onze experts en plan geheel kosteloos een afspraak voor een online intake of meld u aan voor een van de gratis inspiratiesessies.

E agw@sra.nl
T 030 6566060

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren