Thuis in uw branche
Dossier Activiteitgericht werken

Activiteitgericht werken: wat is het?

Activiteitgericht werken herkent en erkent dat verschillende mensen, verschillende activiteiten verrichten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor ontstaan verschillende behoeftes als je het hebt over de werkomgeving. Ook zijn onder invloed van klant en markt nieuwe activiteiten en dus nieuwe behoeftes ontstaan, veelal gericht op communicatie en samenwerking.

Werknemers hebben niet langer een vaste werkplek. In plaats daarvan zoeken zij een werkplek die aansluit bij de werkzaamheden die zij op dat moment willen uitvoeren. 

Welke werkomgeving kiest u vandaag?

U biedt uw medewerkers ruimtes aan die passen bij de werkzaamheden. Dit kan op kantoor maar ook elders, zoals thuis of op de hei. Zo creëert u een cultuur van inspiratie, vertrouwen en autonomie. Hierdoor zien we vaak een toename in effectiviteit en productiviteit.

Wat te doen als uw medewerkers een vergadering hebben? Dan kunnen ze een vergaderhok induiken. Een klus waarbij opperste concentratie noodzakelijk is? Dan pakken ze hun laptop en vertrekken naar de stilteruimte. Een brainstorm? Op naar de creatieve ruimte.

Samenhang tussen activiteit, mensen en middelen

Activiteitgericht werken is gericht op het effectief en efficiënt organiseren en faciliteren van de samenhang tussen activiteiten, mensen en middelen met als doel: een toekomstbestendig, flexibel en wendbaar accountantskantoor, dat effectief kan inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Daarnaast helpt activiteit gericht werken medewerkers te leren van elkaar, hun talent te ontwikkelen en prestaties te verbeteren met als resultaat een hoge medewerkerstevredenheid.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Marc Johnston:

Marc Johnston

Marc Johnston
Controller SRA
T 030 656 6060
E mjohnston@sra.nl

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren