Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB

Op 1 januari 2021 is het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB gelanceerd. Het doel van het keurmerk is om het vak van financieringsadviseur op een hoger niveau te krijgen en de positie van mkb-ondernemers bij het aanvragen en realiseren van financieringen te versterken. Initiatiefnemer van het nieuwe keurmerk is de Stichting MKB Financiering, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. SRA, NBA en andere stakeholders hebben meegewerkt aan de totstandkoming ervan.

Logo Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKBHet keurmerk is ook op dit moment actueel: de financierings- en liquiditeitsbehoefte bij ondernemers neemt toe en het is belangrijk dat bedrijven kunnen vertrouwen op gekwalificeerd, onafhankelijk advies en dito begeleiding als het gaat om financiering.

Hoger kennisniveau

Paul Dinkgreve RA, SRA-bestuurslid: ''Uit NEMACC-onderzoek is gebleken dat financieringsadvies een specialisme is dat specifieke vaardigheden vereist. Het is geen vanzelfsprekendheid dat alle accountantskantoren hierover beschikken. Als SRA willen we bijdragen aan een hoger kennis- en ervaringsniveau op financieringsgebied, en kantoren die hierin gespecialiseerd zijn de mogelijkheid bieden zich te onderscheiden. Niet alleen door middel van het mede ontwikkelen van het keurmerk, maar ook met praktische tools, kennis en opleiding. Dat is op dit moment volop in ontwikkeling. Met het keurmerk kunnen kantoren hun financieringsspecialisme op de kaart zetten.''

Keurmerk: hoe en wat

Ga naar www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl. Hier vindt u alle informatie over het keurmerk.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Leonie Derksen:

Leonie Derksen

Leonie Derksen 
Kennismanager SRA
T 030 656 6060
E lderksen@sra.nl