Thuis in uw branche

Dossier Informatiebeveiliging, cybersecurity & AVG

De toolbox voor de cyberweerbaarheid van uw kantoor

Accountantskantoren opereren meer en meer in een gedigitaliseerde omgeving. De afhankelijkheid en de impact van incidenten zijn hierdoor sterk toegenomen. Om de digitale weerbaarheid van het kantoor te vergroten, is het van belang dat de juiste maatregelen worden getroffen.

Dit gaat verder dan alleen techniek. Het gaat ook over het vergroten van het bewustzijn van de medewerkers en is bovendien een doorlopend proces. Of u nu aan het begin staat met het invoeren van maatregelen, of juist al vergevorderd bent. Stilstaan is geen optie!

Stap 1: Stel het (beleids)kader vast

Om handen en voeten te geven aan (technologische) ontwikkelingen en informatie(beleids)vraagstukken is een informatie(beveiligings)beleid een must voor ieder accountantskantoor.

Bekijk het aanbod

Stap 2: Breng risico’s in kaart

Informatiebeveiliging, cyber security en privacy zijn onlosmakelijk verbonden aan risico’s. Belangrijk is dat u alle risico’s in kaart hebt en weet wat het volwassenheidsniveau van uw kantoor is.

Bekijk het aanbod

Stap 3: Bepaal de gewenste maatregelen voor mens, techniek en organisatie

De risicoanalyse levert een lijst op met dreigingen en de impact hiervan op uw organisatie. De volgende stap is voor elke serieuze dreiging één of meer mitigerende maatregelen te vinden.

Bekijk het aanbod

Stap 4: Omgaan met uitbesteden van IT-diensten

Uitbesteden van IT(-diensten) heeft gevolgen voor risico’s en maatregelen. Belangrijk is te weten welke vragen moeten worden gesteld aan leveranciers om de kwaliteit te kunnen borgen.

Bekijk het aanbod

Stap 5: Beheersen en verbeteren

Incidenten en datalekken komen met regelmaat voor. Belangrijk is dat u bent voorbereid en de juiste respons- en herstelmaatregelen heeft getroffen.

Bekijk het aanbod

GEIGER-tool: oplossing voor mkb cyberbeveiliging

Logo GEIGER
Help uw klant!

Selecteer de hulpmiddelen en tools om in zetten

Het aanbod in tools is groot. Bekijk welke tools beschikbaar zijn en welke eisen u dient te stellen bij het selecteren van een tool en de aandachtspunten bij de implementatie.

Bekijk het aanbod

AVG-compliance & Privacy

Voldoen aan de AVG is een doorlopend proces. Of u nou aan het begin staat met het invoeren van maatregelen, of juist al vergevorderd bent. Kijk daarom geregeld of u nog steeds voldoet aan wet- en regelgeving.

Dossier AVG en Privacy

Contact / vragen

Tony van OorschotHeeft u vragen of wenst u meer informatie?

Tony van Oorschot
E tvanoorschot@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren