Thuis in uw branche

Praktijkhandreiking Permanente Educatie (NVPE)

  • Publicatiedatum: 30-9-2020

De Nadere voorschriften permanente educatie (NVPE) zijn in werking getreden met ingang van 1 januari 2019. Voor accountants van SRA-kantoren zijn deze van toepassing met ingang van 1 januari 2021. Het nieuwe PE-systeem heeft voor zowel SRA-kantoren als individuele medewerkers consequenties, waarop zij zich tijdig moeten bereiden. Deze praktijkhandreiking kan hierbij behulpzaam zijn.

Drie niveaus

Drie niveaus PEDe praktijkhandreiking biedt guidance voor de eigen organisatie in beginsel op drie niveaus. In eerste instantie op het niveau van de totale accountantspraktijk (kantoorniveau), vervolgens op binnen de organisatie te onderscheiden disciplines en afdelingen (discipline/afdelingsniveau) en ten derde op het niveau van individuele medewerker (medewerkersniveau). Bij grote accountantspraktijken zal het uitwerken van het nieuwe PE-systeem op al deze drie niveaus noodzakelijk zijn, terwijl bij kleinere kantoren deze uitwerking zich kan beperken tot kantoor- en medewerkersniveau.

SRA Opleidingsplan

In deze praktijkhandreiking is ook het SRA Opleidingsplan opgenomen. Dit plan kan als basis dienen voor het opstellen van een kantoorspecifiek opleidingsplan. Daarnaast treft u in de praktijkhandreiking een template/stappenplan aan, waarmee u uw eigen opleidingsplan vorm kunt geven. Ook is een voorbeeldschema opgenomen waarin u de opleidingen voor uw kantoor overzichtelijk kunt weergeven.

 
Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren