Thuis in uw branche

De bedrijfskundige accountant

Waar zit de echte winst en hoe verbetert u het bedrijfsresultaat?

Mkb-ondernemers willen een accountant die als (financieel) sparringpartner fungeert. Hoe geeft u invulling aan uw rol als ‘financieel geweten’ en ‘strategisch adviseur’?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 835,00
Prijs niet-leden: € 1095,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 15
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder
Resultaat:

Met het ondernemersplan bepaalt u samen met uw klant of hij nog de juiste koers vaart. U genereert de juiste managementinformatie en maakt een advies op maat.

Uw docent

Drs. Michiel Van Dijk

Drs. Michiel van Dijk is mededirecteur van Turnaround PowerHouse®.

Alle docenten

Inhoud

Mkb-ondernemers willen een accountant die als (financieel) sparringpartner fungeert. Hoe geeft u invulling aan uw rol als ‘financieel geweten’ en ‘strategisch adviseur’?

Als adviseur denkt u mee met uw klant. Waar zit voor uw klant de échte winst? Welke stuurinformatie heeft uw klant nodig en wat vragen andere stakeholders? Zijn de gestelde prognoses nog haalbaar met de huidige bedrijfsstrategie? Kortom: vaart de ondernemer nog de juiste koers?

U krijgt praktische handvatten om het gesprek aan te gaan met uw klant. Ook leert u de juiste kritische vragen te stellen en – met het ondernemersplan als vertrekpunt – strategisch en bedrijfseconomisch te adviseren.

  • Is het ondernemersplan nog actueel?
  • Revenue management
  • Optimaal inzetten van managementinformatie
  • Invulling van uw rol als bedrijfskundige accountant
  • Waardecreatie: primal branding
  • Work-out game: lastige discussies managen

Werkwijze

Tijdens deze interactieve cursus gaat u aan de slag met herkenbare mkb-cases. U maakt analyses van klanten uit verschillende sectoren en vertaalt deze naar concrete verbetervoorstellen. 

Deze cursus bieden wij ook in 2020 weer aan. Wilt u een bericht ontvangen zodra deze cursus gepland is? Mail naar educatie@sra.nl en wij brengen u gelijk op de hoogte.

Docent(en)

Drs. Michiel Van Dijk

Drs. Michiel van Dijk is mededirecteur van Turnaround PowerHouse®.

Drs. Ruud van Helden RA/MBV

Drs. Ruud van Helden RA MBV is oprichter en eigenaar van CFOLab en parttime financieel directeur voor verschillende mkb-ondernemingen.

Ervaringen van deelnemers

“Goed toepasbaar in de praktijk. Zorgt voor een andere manier van denken!”

“Ik vond het een leuke en leerzame cursus. Onderwerpen die mij aan het denken hebben gezet en waar ik mij zeker verder in ga verdiepen.”

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren