Thuis in uw branche

E-learning Duurzaamheid / ESG in het mkb

De gevolgen van de nieuwe duurzaamheidswetgeving voor uw mkb-ondernemer

Duurzaamheid PE-proofVoordat u uw klant kunt adviseren over duurzaamheid, is het van belang om op de hoogte te zijn van de actuele wet- en regelgeving én de samenhang.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 99,00
Prijs niet-leden: € 119,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RB Algemeen 2
Bestemd voor: Controleleider, Teamleider/Relatiebeheerder, Accountant vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De kaders van de impact van de actuele duurzaamheidseisen voor mijn klanten in kaart te brengen.

Uw auteur

Jean Gieskens

Drs. Jean Gieskens AC RCM QT

Drs. Jean Gieskens AC RCM QT is hoofddocent Accounting & Finance aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en België. Sinds enkele jaren maken de duurzaamheidsdoelen integraal deel uit van zijn colleges Management Accounting en Financial- & Integrated Reporting.

Alle docenten

Inhoud

Voordat u uw klant kunt adviseren over duurzaamheid, is het van belang om op de hoogte te zijn van de actuele wet- en regelgeving én de samenhang.

Ook het mkb ontkomt er niet aan: duurzaam handelen én hierover rapporteren. Wilt u hierin samen met uw klant optrekken? Voordat u uw klant adviseert over duurzaamheid is het van belang om alle kaders, wet- en regelgeving en eisen voor uzelf in kaart te brengen. Zijn uw klanten al klaar voor de directe en indirecte impact van de ESG (Environmental, Social & Governance), de SDG (Sustainable Development Goals), de IR (Integrated Reporting) en/of de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)?

In deze e-learning maakt u op inspirerende wijze kennis met het thema duurzaamheid. Wat is de link tussen de ESG, de SDG en CSRD en de verantwoordingseisen die daar mogelijk uit voortvloeien? Met video, oefenvragen, praktijkvoorbeelden en een syllabus heeft u alles direct overzichtelijk op een rij. Een mooi uitgangspunt om aansluitend uw kennis te verdiepen.

  • Kennismaken met het thema duurzaamheid en de ontwikkelingen op dit gebied
  • Wat verstaan we onder ESG, SDG en CSRD?
  • Begrip van wat het thema inhoudt en hoe u dit kunt vertalen naar uw klanten
  • Wet- en regelgeving die de komende jaren op u en uw klanten afkomt
  • Uitdagingen en risico’s voor de MKB-ondernemer

Deze e-learning is bij uitstek voor u geschikt als het onderwerp voor u betrekkelijk nieuw of als uw basiskennis over duurzaamheid nog onvoldoende is.  

Deze e-learning is momenteel nog in ontwikkeling, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. U kunt zich hier alvast aanmelden. U krijgt dan automatisch bericht zodra de e-learning beschikbaar is.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren