Thuis in uw branche

E-learning Duurzaamheid in het mkb: de vrijwillige rapportagestandaard (VSME)

Actuele ontwikkelingen en de VSME in de praktijk

Duurzaamheid staat nog steeds hoog op de agenda, ook in het mkb! Wat zijn de actuele ontwikkelingen? Hoe past u de vrijwillige rapportagestandaard (VSME) toe in de praktijk?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 105,00
Prijs niet-leden: € 129,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RB Algemeen 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Mijn mkb-klant te ondersteunen bij de duurzaamheidsrapportage.

Uw auteur

Jirina van Daal

Jirina van Daal MSc/RA

Jirina van Daal MSc RA is werkzaam als beleidsmedewerker CSRD bij Flynth Accountants en Adviseurs, als docent verbonden aan de HAN en Hogeschool Inholland en als examinator aan Nyenrode Business Universiteit.

.

Inhoud

Duurzaamheid staat nog steeds hoog op de agenda, ook in het mkb! Wat zijn de actuele ontwikkelingen? Hoe past u de vrijwillige rapportagestandaard (VSME) toe in de praktijk?

Voldoen uw klanten niet aan de CSRD verplichting maar willen ze wel graag op efficiënte manier rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen? De VSME ondersteunt uw mkb-klant hierbij. Deze Standaard helpt mkb-ondernemingen om te voldoen aan gegevensverzoeken over duurzaamheidsinformatie vanuit de keten, zoals kredietverstrekkers of CSRD-plichtige ondernemingen waaraan uw mkb-klant toeleverancier is. De Standaard voor niet-beursgenoteerde mkb-ondernemingen bestaat uit een basismodule, een module voor Policies, Actions en Targets (de PAT module) en Business Partner module.

In deze e-learning neemt Jirina van Daal u mee in de verschillende modules. Wanneer is welke module geschikt? Laat u bijpraten en u bent direct weer op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de adviesmogelijkheden voor uw mkb-ondernemer.

  • De 8 actuele ontwikkelingen
  • De vrijwillige rapportagestandaard voor niet-beursgenoteerd mkb (VSME)
  • Uitleg over de Basismodule, Narrative-PAT-module en Business Partners module
  • Waar liggen de advieskansen?
  • Praktijkvoorbeelden

Deze E-learning gaat binnenkort live. U kunt zich hier wel alvast aanmelden. U krijgt dan automatisch bericht zodra de E-learning weer live staat.

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.