Thuis in uw branche

Waarderen, taxeren en financieren van vastgoed

Taxaties doorgronden én uw positie bij de bank verbeteren

Bedrijfsonroerendgoed (BOG) is vaak de grootste balanspost. Leer kritisch kijken naar de waardebepaling en de financiering van vastgoed.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 435,00
Prijs niet-leden: € 575,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 5
RB Algemeen 5
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Accountant in business, Corporate finance adviseur
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De waardebepaling en financiering van vastgoed te doorgronden.

Uw docent

Jan Kist

Jan Kist

Jan Kist is zelfstandig adviseur en afkomstig uit het bankwezen.

.

Inhoud

Bedrijfsonroerendgoed (BOG) is vaak de grootste balanspost. Leer kritisch kijken naar de waardebepaling en de financiering van vastgoed.  

Met slechts een kleine waardestijging of -daling van BOG kan de solvabiliteit van uw klant verdubbelen of naar nul dalen. Dit heeft grote gevolgen voor de beoordeling van bestaande financieringen en nieuwe kredietaanvragen door de bank. En hoe duurzaam is het vastgoed en wat is de invloed daarvan op de waarde?  

U moet weten hoe en met welke methode de waarde van het vastgoed is vastgesteld. En welke invloed heeft waardering direct op de financieringsmogelijkheden? In één middag leert u hoe een taxatierapport is opgebouwd en hoe u deze kritisch kunt beoordelen. 

  • Hoe komt een waarde taxatie tot stand? 
  • Relatie duurzaamheid en waarde vastgoed 
  • Verschillende taxatiemethodes (BAR/NAR en DCF) 
  • Bedrijfswaardering versus onroerend goed taxatie 
  • De rendementseis bepalen met CAPM en Markowitz 
  • Alternatieve taxatiemethodes 
  • Hoe verbetert u de onderhandelingspositie bij de bank?  
  • Praktijkcasus over de impact op financiering 

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Donderdag 30 november 2023 van 13:00 uur tot 19:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Fletcher Hotel Utrecht Nieuwegein in Nieuwegein /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU36612

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren