Bedrijfsadvies Waardering Bedrijfswaardering Waarderen, taxeren en financieren van vastgoed - Zoek een cursus - SRA
Thuis in uw branche

Waarderen, taxeren en financieren van vastgoed

Taxatierapporten doorgronden én uw positie bij de bank verbeteren

Bedrijfsonroerendgoed (BOG) is vaak de grootste balanspost. Zorg dat u kritisch kijkt naar de waardebepaling en financiering van vastgoed.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 540,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 5
RB Algemeen 5
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Accountant in business, Corporate finance adviseur
Resultaat:

U doorgrondt een BOG-taxatie en verbetert daardoor de onderhandelingspositie van uw klant bij de bank.

Uw docent

Jan Kist

Jan Kist

Jan Kist is zelfstandig adviseur en afkomstig uit het bankwezen.

.

Inhoud

Bedrijfsonroerendgoed (BOG) is vaak de grootste balanspost. Zorg dat u kritisch kijkt naar de waardebepaling en financiering van vastgoed.

Met slechts een kleine waardestijging of -daling van BOG kan de solvabiliteit van uw klant verdubbelen of naar nul dalen. Dit heeft grote gevolgen voor de beoordeling van bestaande financieringen en nieuwe kredietaanvragen door de bank.

U moet weten hoe en met welke methode de waarde van het vastgoed is vastgesteld. En welke invloed heeft waardering direct op de financieringsmogelijkheden? In één middag leert u hoe een taxatierapport is opgebouwd en hoe u deze kritisch kunt beoordelen.

  • Hoe komt een waardetaxatie tot stand?
  • Verschillende taxatiemethodes (BAR/NAR en DCF)
  • Bedrijfswaardering versus onroerend goed taxatie
  • De rendementseis bepalen met CAPM en Markowitz
  • Alternatieve taxatiemethodes
  • Hoe verbetert u de onderhandelingspositie bij de bank?
  • Praktijkcasus over de impact op financiering

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Donderdag 3 december 2020 van 13:00 uur tot 19:00 uur
Beschikbaar
Locatie: SRA in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: EOCU32606

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren