Thuis in uw branche

Risico Inventarisatie en Evaluatie

Een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) brengt de risico's voor een organisatie in kaart en komt met een plan voor het oplossen ervan. De RI&E moet ook aandacht schenken aan het risico op besmetting met het coronavirus en aan de psychosociale arbeidsbelasting, oftewel het PSA-beleid.

Campagne Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Als gevolg van arbeidsomstandigheden overlijden jaarlijks 4100 mensen en worden tienduizenden mensen ziek. Heeft u alle arbeidsrisico’s in beeld? Denk bijvoorbeeld aan fysieke belasting, blootstelling aan gevaarlijke stoffen, maar ook aan ‘onzichtbare’ risico’s als een hoge werkdruk. Een RI&E helpt u om uw arbeidsrisico’s in kaart te brengen, zodat u kunt zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. Ga daarom vandaag nog aan de slag met uw RI&E.

Toolkit met campagnemateriaal (voor uzelf maar ook voor uw klanten) 

Ondernemers willen inzicht in het nut en de noodzaak van een RI&E, maar zoeken ook praktische tips: hoe en waar kan ik aan de slag? Bijgevoegd vindt u daarom campagnemateriaal dat u eenvoudig zelf kunt delen via uw kanalen.

Actualisatie van uw RI&E

Moet u aan de slag met de RIE en PSA? Doe de snelle online RI&E en PSA-check en weet waar u staat!

RI&E en PSA-check

Samenwerking ArboNed

SRA heeft in samenwerking met ArboNed een 'kant en klare' RIE ontwikkeld. Een tijdbesparende en gemakkelijke optie voor SRA-kantoren die nog geen RIE hebben of hun huidige RIE up-to-date willen hebben. Een adviseur van ArboNed komt bij u op kantoor langs en draagt zorg voor de kant en klare RIE, inclusief het Plan van aanpak. Zelf heeft u er dan geen omkijken meer naar.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren