Thuis in uw branche

Wat is het probleem?

Pensioencontracten niet op orde

Bijna 1,5 miljoen werknemers zijn niet aangesloten bij een Bedrijfstakpensioenfonds. Voor deze groep hebben werkgevers – veelal de kleinere mkb-bedrijven - op een andere wijze een pensioenregeling getroffen. Juist deze groep heeft een groot probleem.

Pensioencontracten niet op ordeUit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan 80% van deze pensioencontracten niet voldoen aan de nieuwe 11 leidraden van de AFM. Omdat pensioencontracten periodiek verlengd worden, dienen alle bestaande pensioencontracten binnen nu en 5 jaar (bij de eerstvolgende verlenging) wél aan de nieuwe richtlijnen voldoen. Hiervoor is dan advies nodig van een gediplomeerd pensioenadviseur.

Door het provisieverbod dat 1 januari 2013 is ingegaan, is pensioenadvies niet langer 'gratis' voor het mkb. Een gemiddeld pensioenadvies kost nu al snel € 5.000,-. Vijf tot tien keer zo veel als de mkb'er bereid is te betalen*. Bovendien zal de gediplomeerde pensioenadviseur geneigd zijn eerder grote bedrijven te adviseren, zodat het mkb het kind van de rekening dreigt te worden.

Maar ook als de werknemers van uw klant wel zijn aangesloten zijn bij een Bedrijfstakpensioenfonds of Beroepspensioenfonds, liggen er advieskansen. Er is in dergelijke fondsen namelijk bijna altijd sprake van een gemaximeerd salaris. Mensen met een inkomen boven dat maximum bouwen geen pensioen op over het meerdere inkomen en hebben daarvoor vaak een excedent pensioenregeling.

* Onderzoek Dialoque in opdracht van Innosurance – maart/april 2013

Behoefte aan persoonlijk overleg? Bel of mail ons!

 

<< Terug naar menupagina

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren