Thuis in uw branche
Naar het overzicht Kantoor van de toekomst

Sociaal psycholoog en bedrijfskundige Arend Ardon: 'Het kantoor van de toekomst begint nu'

Kantoor van de toekomst - Deel 2 in een reeks van 6 blogs

  • Publicatiedatum: 30-10-2018
Arend Ardon

Een mooi initiatief om het SRA-kantoor van de toekomst te beschrijven. Met veel interesse heb ik de verschillende bouwstenen gelezen. Een gevarieerd beeld aan nagestreefde vernieuwing.

Naast de strategische positioneringsvragen lees ik: 'de klant wil een proactieve accountant, u dient ondernemend te zijn en innovatief, te denken vanuit de klant. U dient een klimaat te creëren waarin professionals zich kunnen ontwikkelen, ruimte voor eigenaarschap ervaren en cocreëren.' En ik lees dat moderne leiders niet alleen sturen op resultaten, maar ook inspireren en uitdagen.

Cultuur en gedrag

Allemaal cultuur en gedrag. De analyse klopt. En de woorden ook. Daaraan twijfel ik ook niet bij de beroepsgroep. Maar er wordt in mijn ogen net wat te gemakkelijk over geschreven. Deze ambities daadwerkelijk tot leven brengen vraagt meer…

U bent opgeleid om in control te zijn en afwijkingen te reduceren. Daar ligt uw kracht. En de beschreven ambitie is om ruimte te creëren voor ondernemerschap, eigenaarschap te stimuleren en te inspireren. Naar mijn inschatting zijn dat uitdagingen die u niet per se in uw opleiding heeft meegekregen. Dus de uitdaging is én het oude los te laten én het nieuwe trouw in praktijk te brengen. Pfff… maar we laten ons niet uit het veld slaan. Het vraagt om robuuste consistentie en genadeloze reflectie.

Vaste routines

John Maynard Keynes schreef: 'The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones'. Die vind ik mooi. We zijn vaak verknocht aan onze vaste routines en hebben nauwelijks door dat we die in stand houden. Daarvoor zijn het routines. Ze kosten ons weinig energie en we vallen er (dus) gemakkelijk in terug. Maar in een suffe vergadering praten over vernieuwing, ondernemerschap en inspiratie werkt niet. De woorden komen wel, maar de daadwerkelijke verandering vaak niet. Als we iets anders willen, dan is het de uitdaging om in alles wat we doen consistent te zijn met dat andere. Dat vind ik nou zó ontzettend mooi om mee bezig te zijn. Samen nadenken over vragen als:

  • Hoe kunnen we die bijeenkomst zo vormgeven dat ervoor, tijdens en erna echt cocreatie ontstaat?
  • Hoe kunnen we onze plannen op zo’n manier laten ontstaan dat die een sterk beroep doen op eigenaarschap?
  • Waar moeten wij mee stoppen, vooral als we ruimte willen laten voor inspirerende initiatieven vanuit onze medewerkers?
  • En als we ondernemerschap willen laten gedijen, hoe kunnen wij deze sessie (in het hier-en-nu) dan ingrijpend anders invullen?

Gemakkelijk? Nee, want voor we het weten, vallen we terug in routines. We moeten onszelf steeds weer bij de lurven pakken: zijn we hier-en-nu een beetje trouw aan wat we tot leven willen brengen? Genadeloos reflectief.

Een mooi en uitdagend perspectief, het SRA-kantoor van de toekomst. De echte uitdaging zit 'm in die genadeloze reflectie.

Arend Ardon

Arend Ardon linkedin
Sociaal psycholoog en bedrijfskundige

Dr. Arend J. Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Zijn passie is om samen met opdrachtgevers inspirerend te veranderen, beweging te creëren en nieuwe wegen te ontdekken. Dit vraagt soms om het blootleggen en doorbreken van ingesleten patronen, om vervolgens meer snelheid te kunnen maken. Hij publiceerde tientallen artikelen en diverse boeken. Van zijn boek Doorbreek de cirkel! werden inmiddels bijna 30.000 exemplaren verkocht. Ook zijn recente boek Ontketen vernieuwing! is een bestseller.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren