Thuis in uw branche

Mkb-branchescan

Plaats de scan op uw site en verras uw klanten met een persoonlijk adviesrapport

Wilt u ook een adviestool op uw website waarmee u nieuwe klanten naar uw website trekt en uw bestaande klanten persoonlijk informeert over hun kansen en bedreigingen in hun branche? Plaats dan de banner of scan op uw website. Voor SRA-leden is deelname gratis; u vult alleen het aanvraagformulier in en u ontvangt de scan per omgaande via email. De Mkb-branchescan geeft u een directe aanleiding voor een adviesgesprek met de ondernemer.

Wat krijgt uw klant?

De Mkb-branchescan helpt ondernemers om inzicht te krijgen in hun positie in de branche. Het invullen neemt slechts enkele minuten in beslag en de ondernemer krijgt direct een persoonlijk adviesrapport. Deze bevat naast kansen en bedreigingen: de kritische prestatie indicatoren (kpi’s), financiële verwachtingen per branche en de adviesbehoefte ten aanzien van de accountant. De resultaten worden afgezet tegen de branchegemiddelden. Uw klant weet dus direct hoe hij/zij staat ten opzichte van de concurrent.

Positionering

De Mkb-branchescan is speciaal ontwikkeld om aan uw (potentiële) klanten te laten zien dat u thuis bent in hun onderneming en branche. In het rapport wordt voor uitleg en verdieping verwezen naar u als adviseur. De uitkomsten worden anoniem verwerkt.

SRA-BiZ '2018 in zicht'

De Mkb-branchescan is onderdeel van SRA-Branche in Zicht (BiZ). De totale uitkomsten van de scan worden per branche verzameld, geanalyseerd en in november 2017 als rapport naar buiten gebracht in het SRA-BiZ '2018 in zicht'. Zo krijgt u per branche kennis over zaken als financieringsbehoefte, personeelskosten, kpi’s, omzet- en winstverwachting, kansen en bedreigingen. Zodat u uw advisering hier per branche nog verder op kunt toespitsen! Hier vindt u de resultaten van '2018 in zicht'.

Het rapport blikt vooruit op het komende jaar, en bevat tevens financiële kengetallen zoals het investeringssaldo en de rating per branche.

Tip: Met de Mkb-branchescan heeft u de perfecte tool voor een adviesgesprek, én helpt u mee aan het verzamelen van unieke branchedata voor de nabije toekomst. 

Probeer de scan uit

Wilt u de scan uitproberen? Kijk dan hier. Bekijk ook alvast een voorbeeldrapport.

Om de resultaten niet te beïnvloeden is het van belang dat u de testscan hiervoor gebruikt en niet de scan zoals die straks op uw website staat.

Vraag de scan aan

Vraag de code of een van de gratis banners (zie voorbeelden rechts) aan via het online formulier.

Hoe plaatst u de scan?

U kunt de Mkb-branchescan op twee manieren (gratis) plaatsen:

  1. via een banner op uw site (zie de twee voorbeelden rechts) die linkt naar de scan op SRA.nl.
  2. door de scan aan te bieden op uw eigen website; u dient daarvoor code te (laten) integreren op uw website

Stappenplan

  1. Vraag de code of een van de gratis banners (zie voorbeelden rechts) aan via het online formulier.
  2. U ontvangt vervolgens de code of banner inclusief handleiding hoe deze te plaatsen.
  3. Schrijf uw (potentiële) klanten rechtstreeks aan met advies om de scan te doen (zie deze voorbeeldmail).
  4. Indien u actief bent met Branche in Zicht: vermeld op uw site dat u mkb-ondernemers verder kunt helpen met een persoonlijk brancherapport en advies.
 

 

Branches

Ondernemers uit de volgende acht speerbranches krijgen na het invullen van de scan gegarandeerd hun eigen adviesrapport: automotive, bouw, detailhandel, horeca, industrie, juridische dienstverlening, medische zorg, transport & logistiek. Ondernemers uit andere branches krijgen een vergelijking met het totale mkb totdat voldoende resultaten beschikbaar zijn om ook voor deze branches een vergelijking te kunnen maken.

Met deze nieuwe Mkb-branchescan vervallen de eerder verschenen branchescans (horeca-, bouw-, retail-, automotivescan). Kortom: u hoeft niet meer vier banners maar slechts één banner te plaatsen, terwijl de hoeveelheid branchevergelijkingen juist uitgebreid is.

Contact

Leonie Derksen
Kennismanager
lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren