Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 25-11-2020

Digitaal leren is trendy en maatwerk zeer gewenst

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

Digitaal leren is bij uitstek ook geschikt voor maatwerk. Dat merkt Barbara Berben, learningspecialist bij SRA-Educatie. Steeds meer kantoren komen bij haar terecht met speciale verzoeken. En niet voor niets, want er is veel mogelijk. Meer dan u denkt.

Barbara Berben

Berben: "Waar we steeds meer vraag naar krijgen, zijn ten eerste de standaard e-learningmodules." Logisch, want e-learning biedt in deze coronacrisis met het vele thuiswerken natuurlijk een uitgelegen kans om kennis op te doen en de benodigde PE-punten te halen. Want hoe prettig is het, om vanachter je bureau thuis – of zo gewenst je loungebank – op het door jezelf gekozen moment achter 'de boeken' te schuiven. Ook het aantal kantoorabonnementen is mede daardoor flink gegroeid.

Blended learning

Een heel andere trend is ook waarneembaar. "Wat we zien, is dat SRA-kantoren – en ook andere opdrachtgevers – permanente educatie breder trekken. En ons de vraag stellen of we kunnen meedenken over leeroplossingen", geeft Berben aan. Continuous learning vraagt om creatieve en maatwerkgerichte invulling. Dus niet alleen een cursus of alleen een e-learning of kringbijeenkomst, maar juist een combinatie van diverse leermogelijkheden. "Dit zogenaamde 'blended learning' heeft echt de toekomst", onderschrijft Berben.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2020

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur