Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 16-3-2020

Leiderschap met impact: de schaamte voorbij

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

Het klassieke rationele top-down management past niet meer in deze tijd. Leiderschap is een belangrijk deel van management. Naast sturing en controle skills gaat het hier vooral over bewust beïnvloeden. ‘Doe meer van wat werkt en stop met dingen die niet (meer) werken’.

Gabriel Antonio

Wat we volgens topspreker Gabriël Anthonio nodig hebben, zijn managers die niet alleen leidinggeven vanuit het verstand, maar ook vanuit het hart, en daarbij gericht zijn op de kwaliteit van het contact.

In de SRA-Masterclass Strategie ‘Waardengedrevenleiderschap met impact – Een reis binnendoor’ van 21 november jongstleden laat Anthonio de deelnemers verhalenderwijs de kunst van het leiderschap (her)ontdekken. Hij daagt de deelnemers uit een volgende stap te maken in hun eigen leiderschapsontwikkeling.

Elke dag bijleren

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder van diverse zorginstellingen, bijzonder hoogleraar en lector en doet al meer dan vijfentwintig jaar onderzoek naar leiderschap. Toch leert hij hierover nog elke dag bij. Of in zijn woorden: ‘Ik struikel elke dag naar voren’. “Voor mij gaat leiderschap van binnen naar buiten en ook weer van buiten naar binnen. Niet zelf aan het roer en lopen sleuren, maar met anderen co-creëren, dat proces begeleiden en ondersteunen, is het leiderschap van deze tijd. Zorg ervoor dat je zelf ook groeit en dat je omgeving meegroeit; dan heb je de meeste impact.” Dat vraagt een zekere mate van kwetsbaarheid en zelfreflectie.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur februari 2020

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur