Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 23-4-2020

SRA-Corona Barometer: Sentiment positiever, maar verwachting zware klappen

In week 5 van de SRA-Corona Barometer is een verbetering van het sentiment zichtbaar, als gevolg van het effectief worden van de steunmaatregelen. Ruim een kwart van de klanten heeft NOW aangevraagd.

Corona barometer

Dit neemt niet weg dat er volgens de SRA-kantoren zware klappen vallen: ruim de helft schat de actuele omzetdaling bij klanten gemiddeld in op 20 tot 40% en voor 1 op de 10 klanten dreigt een faillissement. Vooral zwaar geraakt zijn de horeca, gevolgd door de detailhandel en automotive. De bouw is de branche met het minste omzetverlies.

SRA-accountants verwachten eigen omzetdaling van 7,8%

SRA-accountantskantoren verwachten voor hun eigen kantoor een gemiddelde omzetdaling van 7,8% als gevolg van de coronacrisis. Er zijn wel grote verschillen waarneembaar tussen de kantoren onderling. Ongeveer een vijfde van de respondenten verwacht 15% of meer aan omzetderving. Bijna een derde geeft juist aan geen omzetverlies te verwachten.

 

Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.