Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 17-2-2021

SRA-Loopbaanmodel nu gedigitaliseerd

'Accountancy is mensenwerk' en het succes van een accountantsorganisatie hangt, los van allerlei externe invloeden, voor een groot deel af van de personele invulling. Daarom is het belangrijk dat taken en verantwoordelijkheden goed in kaart zijn gebracht zodat medewerkers weten wat van ze verwacht wordt en dat zij zich ook verder kunnen ontwikkelen.

Promotie

Een goed instrument om dit proces te ondersteunen is het SRA-Loopbaanmodel: een integraal HRM-model dat SRA-HRM specifiek ontwikkeld heeft en dat bij al ongeveer 150 kantoren geïmplementeerd is.

In samenwerking met Trakstar Nederland hebben wij gewerkt aan een hr-instrument dat het beoordelen van uw medewerkers voor u nog verder vereenvoudigt en verbetert.

In het softwareprogramma Trakstar zijn de door ons geactualiseerde functiebeschrijvingen en competentieprofielen geheel geïntegreerd. Ook wordt in het programma de zelfbeoordeling van de medewerker naast de beoordeling van u als leidinggevende gelegd. Alles wordt vastgelegd in een rapport. Dit rapport vormt de basis voor het daadwerkelijke beoordelingsgesprek.

Meer informatie over het SRA-Loopbaanmodel