Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 29-11-2021

SRA publiceert eerste Jaarverslag Kwaliteit & Cultuur

Jaarverslag 1-metingSRA publiceert vandaag haar eerste Jaarverslag Kwaliteit & Cultuur. Daarin staan de bestuurlijke, beleidsmatige en operationele activiteiten in 2021 centraal rond het bevorderen van een kwaliteitsgerichte cultuur. ‘Cultuur’, inclusief werkdruk en gedrag, is een nadrukkelijk onderdeel van de kwaliteitsagenda van de SRA-accountantspraktijk, opererend in het mkb.

Een kwaliteitsgerichte cultuur stimuleert gedrag dat de kwaliteit van de accountantsorganisatie ondersteunt. Enerzijds door te kijken naar systemen, processen en vaktechnische kennis, anderzijds door te kijken naar soft controls zoals gedrag en leiderschap.

Trots

"In dit jaarverslag lichten we op transparante wijze toe hoe wij in 2021 binnen en buiten SRA invulling hebben gegeven aan het werken aan kwaliteitsgerichte cultuur, werkdruk en gedrag. En hoe wij onze leden hierbij ondersteunen. We zijn trots op wat we gezamenlijk binnen onze vereniging bereiken en hopen dat het een inspiratie is voor elk accountantskantoor", vertelt strategieadviseur Wilma Hosang.

Zeer belangrijk thema

Vicevoorzitter Roland Ogink denkt dat het bevorderen en verankeren van een kwaliteitsgerichte cultuur binnen het accountantskantoor voorlopig een zeer belangrijk thema blijft: "We zien dit element terug in de maatregelen van overheid, toezichthouder en beroepsorganisatie. Er wordt veel over gesproken en geschreven en aan gewerkt, zowel in de financiële keten en de sector als bij accountantskantoren zelf. Maar vooral zien we de noodzakelijke aandacht voor kwaliteitsgerichte cultuur terug in het kwaliteitsbeleid van SRA".

Download het jaarverslag