Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 20-4-2021

Start geïntegreerde praktijkopleiding post-HBO accountancy

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

Full Finance en SRA starten in april met een geïntegreerde praktijkopleiding voor post-HBO trainees. Waarbij Full Finance het theoretische deel voor zijn rekening neemt en het SRA-Stagebureau de praktijkopleiding. Maar wel vanuit de 1-loket-gedachte. Eén opleiding dus, om de trainee en het kantoor beter te kunnen bedienen. En om uitval te verlagen.

Jurroen Cluitmans
Jurroen Cluitmans

Jurroen Cluitmans, opleidingscoördinator en docent bij Full Finance: “Al langere tijd speelde het idee om gezamenlijk een volledig geïntegreerd opleidings- traject op te zetten. Voor trainees is het namelijk heel prettig om de theorie- en de praktijkopleiding vanuit de 1-loket-gedachte te benaderen. Dit om te voorkomen dat een trainee niet goed weet waar hij of zij terecht kan.”

Geen dubbel werk meer

"Maar nog belangrijker om te voorkomen dat praktijk en theorie niet goed of helemaal niet op elkaar zijn afgestemd. Waardoor dubbel werk soms het gevolg is. We zien nog steeds dat dit gebeurt, soms tot grote frustratie van de studenten. We krijgen regelmatig de vraag van trainees of zij een opdracht die zij in het theoretisch gedeelte hebben behandeld, ook mogen inzetten in de praktijkopleiding. Dan kan vaak niet. Deze geïntegreerde opleiding zorgt ervoor dat dit verleden tijd is", aldus Ruth Troostheide, coördinator bij het SRA-Stagebureau.

Lees verder in de SRAadviseur

Meer weten? SRA-leden organiseert gratis informatiebijeenkomsten over de geïntegreerde praktijkopleiding. Meld u aan via onze website.

SRAadviseur maart 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur