Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 16-4-2021

Waar liggen mkb-ondernemers wakker van?

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

In het najaar van 2020 heeft SRA in samenwerking met het onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect een grootschalig onderzoek gehouden onder meer dan 1.000 mkb-ondernemers in Nederland. De doelstelling was te onderzoeken waar ondernemers wakker van liggen, wat ze verwachten van hun accountant/adviseur en op basis waarvan men die adviseur selecteert. Tot slot hoopten we inzicht te krijgen in de naamsbekendheid van SRA. In dit artikel leest u de belangrijkste resultaten.

Stress

Op de vraag waar ondernemers wakker van liggen zal het niet verbazen dat bij de externe knelpunten ‘de gevolgen van de coronacrisis (50%)’ met stip op 1 staat. De top drie wordt gecompleteerd door overheidsmaatregelen/toenemende regeldruk (34%) en het aanbod van gekwalificeerd personeel (28%).

Als het gaat om interne uitdagingen of knelpunten, dan liggen ondernemers het meest wakker van de vraag hoe zij het huidige personeel kunnen behouden en betrokken kunnen houden (34%), vanwege de financiële situatie van de onderneming (28%) en vanwege zorgen over financiering (19%).

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur maart 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur