Thuis in uw branche

Adlasz en Stolwijk Kelderman lanceren samen een nieuw concept voor controle gemeentecijfers

  • Publicatiedatum: 9-2-2017

Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten (Doetinchem/Zevenaar/Nijmegen) gaat nauw samenwerken met adviesbureau Adlasz uit Tilburg. Doel is om samen een innovatief en kwalitatief hoogstaand advies- en controletraject te bieden aan gemeenten. Veel gemeenten komen de laatste maanden zonder accountant te zitten, omdat de grotere accountants- en advieskantoren zich terugtrekken uit de publieke sector.

"Samen kunnen wij de vrijkomende ruimte vullen met een betaalbaar fullservice alternatief voor (pre)audit- en adviesdienstverlening", zegt Roel Korsmit van Adlasz. Er wordt ook gesproken met een beperkt aantal andere middelgrote accountantskantoren om tot een landelijk, gespecialiseerd audit- en adviesnetwerk te komen.

Deskundig en doortastend zijn de sleutelwoorden, geeft Reinier Gosselink van Stolwijk Kelderman aan. Stolwijk Kelderman (115 medewerkers) is breed georiënteerd met nog immer groeiende traditionele dienstverlening op controlegebied, maar het ontwikkelt zich ook sterk op terreinen als HR, governance, data analyse en business intelligence.

Adlasz (Tilburg) is een organisatie met 25 adviseurs, gericht op dienstverlening aan organisaties in de publieke sector in het hele land, met name lokaal bestuur en het sociaal domein. Adlasz onderscheidt zich door de combinatie van direct beschikbare, specifiek ontwikkelde tools en diepgaande kennis van de markt. Zo heeft Adlasz een webbased tool ontwikkeld voor de interne beheersing mede gericht op het ‘audit ready’ opleveren van de jaarstukken.

"Wij zien volop mogelijkheden voor innovatie, niet alleen in het traditionele controletraject, maar ook in dagelijkse bedrijfsvoering en beheersing van de processen. Dankzij een aantal slimme tools zijn op dat vlak verbeteringen haalbaar die zich later in de controlefase dubbel en dwars terugbetalen", aldus Korsmit en Gosselink.
Gesprekken met andere bureaus moeten leiden tot een landelijk audit- en adviesnetwerk voor de publieke sector. Ze springen hiermee in het gat dat grotere accountantskantoren laten vallen op de gemeentemarkt.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren