Thuis in uw branche

Aan de slag met de AVG-privacyregels in 5 stappen

  • Publicatiedatum: 7-12-2017

Op 25 mei 2018 wordt definitief de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De privacywet bouwt voort op de Wbp, maar brengt nieuwe verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Alle bedrijven en organisaties die werken met persoonsgegevens moeten zich voorbereiden op deze AVG.

SRA-leden vinden informatiebeveiliging en privacy het belangrijkste thema voor 2018, blijkt uit recent ledenonderzoek. Echter, slechts 29% van de medewerkers van SRA-kantoren is op de hoogte van de AVG. 79% van de leden wil klanten actief informeren over dit onderwerp maar slechts een vierde vindt zich hiervoor voldoende toegerust. Uit onderzoek van de Mkb Servicedesk blijkt dat 60% van de mkb-bedrijven niet eens weet niet dat er een nieuwe privacywet komt.

5 Stappen 

We helpen u graag stapsgewijs verder op weg, met een aanbod dat is toegesneden op uw accountantspraktijk. Op onze geactualiseerde dossierpagina 'Informatiebeveiliging en privacy' schetsen we in 5 stappen hoe u kunt voldoen aan de nieuwe AVG-privacywetgeving. Per stap kunt u zien wat SRA voor u beschikbaar heeft en wat in ontwikkeling is. Aan de slag!

Bekijk het Dossier Informatiebeveiliging en privacy

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren