Thuis in uw branche

Advisering bij financiering is een vak

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 22-2-2022
Ad Riebergen en Julian Pieper
Ad Riebergen en Julian Pieper

De Stichting MKB Financiering heeft medio 2021 het nieuwe keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB geïntroduceerd. Hoek en Blok accountants, belastingadviseurs en juristen is een van de eerste kantoren die het keurmerk aanvroegen en kregen. Partner Ad Riebergen en relatiebeheerder Julian Pieper leggen uit waarom. “We willen koploper zijn in de markt.”

Het doel van het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB is om het vak van financieringsadviseur op een hoger niveau te krijgen en de positie van mkb-ondernemers bij het
aanvragen en realiseren van financieringen te versterken. SRA ondersteunt de initiatiefnemer van dit nieuwe keurmerk, Stichting MKB Financiering, en werkte mee aan de totstandkoming ervan. Het keurmerk is opgebouwd uit twee pijlers. De eerste pijler heeft betrekking op richtlijnen en criteria voor een organisatie die financieringsadvies verstrekt. De tweede pijler betreft eisen aan de financieringsadviseur die de gesprekken voert en de financiering adviseert en begeleidt.

Cruciaal voor het mkb

Goede toegang tot financiering is cruciaal voor het mkb. Structurele knelpunten op het gebied van mkbfinanciering blijven een belemmerende factor voor investeringen. Het mkb (met name het micro- en kleinbedrijf) ervaart moeite met het ophalen van financiering. Dit is een van de conclusies uit ‘Ondernemers in beweging, Jaarbericht Staat van het mkb 2021’, dat het Nederlands Comité voor Ondernemerschap in november vorig jaar publiceerde.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur december 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur