Thuis in uw branche

Afwijkingen van de norm in één oogopslag zichtbaar met BiZ-data

Stolwijk Kelderman aan de slag met BiZ in de werkprocessen

  • Publicatiedatum: 13-5-2019

Het MKB-team van Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten met circa 35 professionals komt meerdere keren per jaar samen om actuele vraagstukken onder de loep te nemen en de koers te bepalen voor de komende maanden: broodje kroket erbij, schouders eronder en met Achterhoekse nuchterheid aan de slag. Op de agenda stond deze keer het gebruik van SRA-Branche in Zicht (BiZ), want: 'Wat kunnen we daar nou concreet mee?'

BiZVoorafgaand werd middels een pilot de eerste bedrijfseconomische analyse met BiZ-data ontwikkeld door Harold Kinds (SRA), met input van Erik-Jan Etten en Berdien Limpers van het kantoor. "De cijfers geven een interessante vergelijking en zijn bruikbaar voor de collega’s", aldus Limpers. "Het uitgangspunt is of de cijfers wel of niet overeenkomen met de norm."

Verwachting creëren

Kinds, met flipover en stift in de aanslag: "In de bedrijfseconomische analyse moet je verwachting creëren door zelf een norm te stellen. De vraag is: kun je die norm baseren op BiZ?" Dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Alle kosten kunnen worden geschaald ten opzichte van de omzet. Bij het vergelijken van meerdere jaren is het mogelijk om hier een norm, voor bijvoorbeeld de personeelskosten in de branche, op te baseren.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur april 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur