Thuis in uw branche

Branchesignalering Horeca uit de crisis: de impact op restaurants, hotels en leisure

  • Publicatiedatum: 17-7-2020
Horeca

De horeca werd als eerste en zwaarste getroffen door de coronapandemie. In de eerste vijf maanden van 2020 kwam het aantal faillissementen in de branche uit op 147, tegen 200 in heel 2019 (CBS). Ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, blijft de anderhalvemeterregel de bezetting drukken, net als de beperkingen voor het internationale toerisme.

Experts waarschuwen echter: de grootste klap moet nog komen. Naar verwachting zal maar liefst 35-40% van de horecabedrijven aan het eind van het jaar zijn omgevallen. De deelsectoren van de horeca worden daarbij niet allemaal even hard en op dezelfde manier geraakt.

Doe uw voordeel met de branchesignalering van de specialisten van de Branche-expertgroep Horeca en First Mate Consultancy & Concepts, specifiek voor drie deelsectoren:

  1. Restaurants
  2. Hotels
  3. Leisure (vakantieparken en campings)

Naar de branchesignalering