Thuis in uw branche

Debiteurenverlies aftrekken van de omzet voor de NOW?

FAQ's van SRA-kantoren

  • Publicatiedatum: 14-4-2020
Euro

Vraag SRA-kantoor: We zijn bezig met de berekening van het omzetverlies voor een klant die aanspraak wil maken op de NOW-regeling (Tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid). Onze klant geeft aan dat hij in de komende periode een bedrag van € 40.000 aan debiteuren moet afboeken door de huidige crisis (onder andere door faillissementen).

Deze debiteuren zijn in 2020 geboekt en dus ook als omzet verantwoord.

Kunnen we deze afboeking aan debiteuren ten laste van de omzet brengen of moeten we deze niet-betaalde omzet aanmerken als  in- en verkoopkosten? Als je ten laste van de omzet afboekt, heeft dat uiteraard gevolgen voor de berekening van het omzetverliespercentage voor de NOW-regeling.

Antwoord SRA-Bureau Vaktechniek

Conform de verslaggevingsregels wordt de afboeking aan debiteuren verwerkt als kosten en komt deze dus niet ten laste van de omzet. Soms wordt voor een niet te innen bedrag een creditfactuur verstuurd, bijvoorbeeld als producten worden teruggehaald. Die creditfactuur komt wel in mindering op de omzet.

Wilt u deelnemen aan een webinar over de steunmaatregelen (alleen voor SRA-leden)? Meld u aan voor het webinar van donderdag 16 april

Ga voor meer vragen en antwoorden naar de Praktijkhandreiking Coronamaatregelen.

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren