Thuis in uw branche

Flantúa over gratis adviestool Mkb-branchescan: 'Naamsbekendheid heeft boost gekregen'

  • Publicatiedatum: 11-9-2019

'Doe de Mkb-branchescan en verdien een handdoek!' Een zomercampagne van Flantúa, met mega reclameborden langs de A2, A12 en A15. Het heeft het kantoor geen windeieren gelegd. 'Jullie zijn toch dat kantoor met die reclameborden langs de snelweg?'. De naamsbekendheid van Flantúa heeft door de campagne een boost gekregen, aldus Nico Hardenbol, vennoot.

Een mooie marketingkans van Flantúa. Of u nu wel of niet een BiZ-abonnement heeft; ook u kunt de Mkb-branchescan, verrijkt met de laatste data uit het BiZ-platform, inzetten voor extra traffic naar uw site. Vooral als u net als Flantúa ondernemers en relaties aanspoort om de scan in te vullen.


Flantua mkb-scan


Hardenbol: ''De Mkb-branchescan spreekt tot de verbeelding omdat de ondernemer gevraagd wordt naar zijn verwachtingen, kansen en bedreigingen voor de toekomst. Vervolgens krijgt hij een benchmarkrapport met de branchegemiddelden. We willen graag met de klant vooruit kijken en niet naar de cijfers uit het verleden. De scan is daarom een mooie aanvulling op de BiZ-cijfers.''

Publicatie '2020 in Zicht'

Eén keer per jaar worden de uitkomsten van de Mkb-branchescan door SRA naar buiten gebracht, in samenhang met berekeningen over de kredietwaardigheid van het mkb vanuit BiZ. Door het plaatsen van de Mkb-branchescan op uw site, helpt u mee met het verzamelen van data voor deze publicatie.

In januari kunt u het nieuwe SRA-BiZ rapport ‘2020 in Zicht’ tegemoet zien. Dan weet u wat de financiële verwachtingen zijn van mkb-ondernemers voor het nieuwe jaar voor de branches automotive, bouw, horeca, industrie, detailhandel, specialistische zakelijke diensten, transport en medische zorg. Maak in januari 2020 opnieuw gebruik van de rapportage en de branche-advieswijzers voor uw klanten en kijk wat u kosteloos voor uw klant bij ons kunt opvragen.

Tipje van de sluier

Inmiddels maken circa 70 SRA-kantoren gebruik van de scan – al dan niet in de eigen huisstijl – en hebben ruim 3000 ondernemers de scan ingevuld. Alvast een tipje van de sluier van de stand van zaken per 1 september 2019, over de verwachtingen van ondernemers ten aanzien van u als accountantskantoor:

Wat zijn de drie belangrijkste verwachtingen ten aanzien van uw accountantskantoor?

     Totaal Reacties   Percentage Reacties 
Is iemand met wie ik kan sparren over mijn bedrijf   438
 11,9%
Adviseert proactief over onze bedrijfsvoering
 425
 11,5%
Weet hoe mijn bedrijf er voor staat
 394
 10,7%

Kortom: uw klanten willen graag met u in gesprek over hun bedrijf. De uitkomst van de Mkb-branchescan is daarom een goede aanleiding voor een adviesgesprek.

BiZ-Kennisplatform

Mkb-branchescanDe Mkb-branchescan is een van de tools die wordt ingezet om het BiZ-kennisplatform te verrijken. Om goed te adviseren met branchedata is belangrijk dat u weet wat er speelt in de branche van uw klant. Twee keer per jaar verschijnt een BiZ-rapport met de laatste cijfers en trends.

Daarnaast brengen de SRA-branche-expertgroepen branchesignaleringen uit met unieke verdiepende informatie. Bijvoorbeeld over duurzaamheid in de transport en in de horeca, juridische actualiteiten in de transport en in de zorg, btw-actualiteiten horeca en medisch en frauderisico’s in de automotive.

SRA-leden kunnen de signaleringen gratis downloaden op de SRA-website. Voor meer informatie over branchekennis of de Mkb-branchescan, neem contact op met Leonie Derksen: T 030 656 6060 of lderksen@sra.nl.

Aanvragen gratis Mkb-branchescan

Vraag de gratis Mkb-branchescan aan en verras uw klanten: www.sra.nl/mkb-branchescan.