Thuis in uw branche

Gezocht: Top 10 meest knellende regels in accountancy

  • Publicatiedatum: 5-3-2014

Door welke regelgeving van de verschillende ministeries, beroepsorganisatie of toezichthouders wordt uw kantoor in het ondernemerschap belemmerd? Het ministerie van Economische Zaken heeft SRA gevraagd om een top 10 meest knellende regels in de sector. U heeft nu de kans om via het ministerie daar iets aan te doen!

Op 28 februari jl. heeft het SRA-bestuur gesproken met Ecorys (voormalig NEI), dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken onderzoek doet naar de versterking van de concurrentiepositie van de accountancybranche.

Tijdens het interview, waar het mkb centraal stond,  zijn diverse onderwerpen over toegankelijkheid, kwaliteit en prijsdruk in de mkb-markt aan de orde gekomen. Daarnaast ligt de prangende vraag voor of en hoe regelgeving de productiviteit in de sector blokkeert. Daarvoor doet SRA een beroep op uw kantoor.


Mail uw top 3

Wat zijn voor u de top 3 meest knellende regels die u belemmeren in de uitvoering van uw vak & ondernemerschap? Bij regels moet u denken aan wet- en regelgeving vanuit:

  • de verschillende ministeries
  • de beroepsorganisatie
  • de toezichthouders(s)

Wij stellen het zeer op prijs wanneer u uw top 3 voor 13 maart mailt naar sdanse@sra.nl. Op basis van al uw reacties stellen we een top 10 samen. Deze top 10 wordt toegevoegd aan het verslag dat Ecorys uitbrengt aan het ministerie van Economische Zaken.

Bij voorbaat dank voor uw reactie!

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren