Thuis in uw branche

Gratis ANBI portal voor ruim 35.000 Nederlandse goede doelen

  • Publicatiedatum: 5-12-2013

Ba-PRO, Nederlandse leverancier van Governance, Risk management & Compliance software heeft besloten om aan alle ANBI’s (Algemeen Nut Beogende Instellingen) van Nederland gratis een ANBI portal beschikbaar te stellen.

De gedachte hierachter is dat de overheid de ANBI's op kosten jaagt door hen met ingang van 1 januari 2014 verplicht te stellen een website op te zetten en daarop jaarlijks een bepaalde set van gegevens te publiceren. De geschatte kosten voor het opzetten en onderhouden van zo'n website liggen per ANBI tussen de 40 en 100 euro per jaar. Uitgaande van 35.000 ANBI's in Nederland is dat jaarlijks een bedrag van tussen 1.400.000 en 3.500.000 euro dat niet aan goede doelen besteed wordt. Dat kan beter!

De uitdaging is om deze grote groep van goede doelen in één keer te bereiken, voordat ze zich in allerhande projecten of maatwerk gaan verliezen zonder dat ze weten dat dit initiatief is opgezet. Naast het zoeken van publiciteit in de media, wordt de lijn via de accountant niet vergeten.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren