Thuis in uw branche

Hoe digitaal is uw kantoor?

  • Publicatiedatum: 29-3-2021
Laptop

De Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht voeren samen een onderzoek uit naar de huidige status van digitalisering en automatisering van de accountantskantoren met mkb-klanten. Doet u mee?

Nauwkeurigheid, foutloos werken en verantwoordelijkheid zijn constanten die de accountant telkens weer uitdagen. IT wordt daarbij steeds belangrijker.

Uw kantoor vergelijken met de branche

Door het onderzoek krijgen wij een beeld van het gebruik van IT in het werkveld. Daarnaast geeft het invullen van deze enquête u als respondent inzicht in uw gebruik van IT: u krijgt de resultaten van deze enquête retour, waarbij u uw kantoor kunt vergelijken met de branche. Er wordt zichtbaar waar u de IT van uw kantoor verder kunt optimaliseren. De praktische tips kunt u vervolgens gebruiken om digitalisering en automatisering efficiënter in te zetten.

Via de enquête krijgen wij als hogescholen eveneens meer inzicht hoe wij de accountantsopleidingen op HBO-niveau beter kunnen inrichten. Met uw deelname helpt u ons ook om goed opgeleid talent aan het werkveld af te leveren.

Werkt u bij een accountantskantoor met mkb-klanten? Help ons door de enquête in te vullen. Het invullen vraagt ongeveer 10-15 minuten van uw tijd. Wij gaan vertrouwelijk om met uw antwoorden. Bij vragen kunt u mailen naar digitaleaccountant@hva.nl.

Klik hier om deel te nemen

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp.

Namens het onderzoeksteam van de Hogescholen van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht,

Niek Lapidaire
Onderzoeker en projectmanager
Hogeschool van Amsterdam