Thuis in uw branche

Je moet zelf veel schotels in de lucht houden

Nieuw bestuurslid SRA met klein kantoor

  • Publicatiedatum: 17-4-2018

Harry Marissen is afgelopen december op de ALV gekozen tot nieuw bestuurslid van SRA. Hij vertegenwoordigt de kleine kantoren. Een van nature energieke en praktisch ingestelde man, die letterlijk met zijn poten in de klei staat. Zijn kantoor Harrier Accountancy - Bedrijfsadvies is immers gevestigd in Groningen. Wie is hij, wat drijft hem en wat zijn zijn ambities voor SRA én voor de kleine kantoren?

Afbeelding SRAadviseur april 2018 Harry MarissenMarissen heeft aan de HAS in Groningen gestudeerd met het doel om daarna de opleiding tot veearts te volgen. Door een studiestop voor deze opleiding ging dat niet door en is hij aan het werk gegaan bij CCLB, de latere AVM. Daar begeleide hij onder andere studiegroepen van melkveehouders die cijfers met elkaar vergeleken. Ook startte hij daar met de opleiding tot accountant.

Na een overstap naar de Noordelijke Accountantsunie (NAU) heeft hij deze opleiding afgerond en binnen die organisatie een consultantspraktijk opgezet voor de agrarische sector, het mkb en personele diensten. Van 1999 tot halverwege 2004 maakte hij een uitstapje buiten de accountancy, waarbij hij zich onder andere bezig hield met de opzet van grootschalige melkveehouderijbedrijven in het buitenland. Inmiddels weer terug bij de NAU kreeg hij na de overname door AcconAVM de functie van regiodirecteur bij AcconAVM van Groningen en Drenthe, waar hij een grote reorganisatie heeft geleid.

Marissen: "Het draaide daarbij voornamelijk om de financiën. En dat moet natuurlijk bij een reorganisatie. Maar ik voelde me niet happy in die rol." Dit en het feit dat zijn twee dochters de deur uit waren, de een werkt en de ander studeert, vormden de aanleiding om in 2010 de stap te zetten voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn vrouw Henriëtte runt hij het accountantskantoor Harrier, met momenteel elf man personeel.

Bekend met SRA

Voordat Marissen voor zichzelf begon, in zijn eerste periode bij de NAU, had hij al enige tijd in de commissie Vaktechniek gezeten en was hij voorzitter van de commissie Agro. Hij kende de vereniging en was enthousiast over de organisatie. "Toen ik startte, wilde ik direct lid worden van SRA nog voordat ik de eerste klanten had. Met het SRA-lidmaatschap dwing je jezelf namelijk om bezig te zijn met onder meer kwaliteit en scholing. Bovendien kun je in die fase terugvallen op allerlei zaken die SRA aanbiedt." Op verzoek van SRA nam hij weer zitting in de commissie Vaktechniek, als vertegenwoordiger van de kleine samenstelpraktijk.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur april 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren