Thuis in uw branche

Leren vanuit de beleving

Kom los van denkpatronen

  • Publicatiedatum: 22-7-2019

Patronen loslaten, openstaan voor discussies, luisteren en niet direct een oplossing aandragen, maar juist verhelderende vragen stellen. Onderdelen die tijdens de cursus ‘Trusted business advisor’ van Carole Beelen uitgebreid aan bod komen.

Carole BeelenMeer doen dan het bespreken van de jaarcijfers. Dat ziet Carole Beelen als een van de belangrijkste taken van de hedendaagse accountant. Daar zijn vaardigheden voor vereist die zij aanleert tijdens de cursussen die zij voor een aantal SRA-leden geeft. Al ruim twintig jaar traint Beelen groepen en individuen. Beelen: “Mijn zelfontwikkelde trainingen en workshops zijn bedoeld voor hoogopgeleide, kritisch denkende en analytisch sterke mensen. Tijdens de bijeenkomsten maak ik auditors, accountants, bestuurders en managers los van vaste denkpatronen.”

Verwacht bij haar geen zaaltje met een flipover, rollenspellen en andere veelgebruikte methoden. Bij een traditionele training ontstaat al snel het beeld van een aantal deelnemers in een U-vorm achter een tafel. Voor de groep staat een trainer die het gesprek leidt, waarna de rest van de dag wordt gevuld met plenaire discussies en werken in subgroepen. Meestal volgt er dan een video waarop de deelnemers tijdens hun oefeningen te zien zijn, krijgen de aanwezigen nog wat feedback waarna het educatieve gedeelte wordt afgesloten.

Interactie, betrokkenheid en energie

Van die nauwelijks inspirerende aanpak moet Beelen niets weten. “Mijn methode, ik maak gebruik van Moreno-technieken, onderscheidt zich vooral door mijn benadering. Tijdens de bijeenkomsten zorg ik dat interactie, betrokkenheid en energie hoog zijn. Dat blijkt effectief, want degenen die een training of workshop volgen, willen zelf een bijdrage leveren in plaats van die opgelegd te krijgen.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren