Thuis in uw branche

Let op: Onterechte facturatie NBA van SRA-leden

  • Publicatiedatum: 5-6-2013

Onlangs ontving u als NBA-lid bij een SRA-kantoor wellicht een factuur van 55 euro, de in december 2012 geïntroduceerde jaarlijkse NBA-heffing voor het doorberekenen van toetsingskosten. Deze factuur moet u niet betalen!

De NBA heeft in haar ledenvergadering van afgelopen december besloten dat de toetsingskosten doorberekend worden via een jaarlijkse heffing van € 55,- per accountant-lid. SRA heeft (als geaccrediteerde partij) echter kunnen bedingen dat voor de SRA-leden alleen de monitoringskosten doorbelast worden (€ 10,- per accountant). Deze kosten brengt de NBA bij SRA in rekening, die wij vervolgens weer doorberekenen aan de kantoren.

Nu blijkt dat NBA de SRA-leden toch de factuur ad € 55,- per accountant stuurt. Dit leidt tot onrust en vragen. Het SRA-Bureau heeft NBA om opheldering gevraagd. NBA geeft aan dat bij de factuur een brief is bijgesloten, waarin uitgelegd wordt dat de factuur niet van toepassing is op onder meer geaccrediteerde partijen.

Mocht u als accountant of SRA-kantoor inmiddels de factuur onterecht hebben betaald, dan kunt u een e-mail sturen naar factuur@nba.nl met de mededeling dat u SRA-lid bent. NBA zal het bedrag dan crediteren.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren