Thuis in uw branche

Met de SRA BTW Risicoscan voldoen aan complexe internationale BTW-regels

  • Publicatiedatum: 31-10-2012

SRA heeft in samenwerking met INSynQ en Van Driel Fruijtier de SRA-BTW Risicoscan ontwikkeld waarmee de BTW- (fiscale) risico’s bij internationaal zakendoen in kaart worden gebracht. De Scan is interessant voor ondernemers die zaken doen over de landsgrenzen en daarmee automatisch te maken krijgen met complexe internationale BTW-regels.

Wanneer ondernemers de internationale BTW-regels niet goed hanteren, kunnen zij flinke risico’s lopen zoals een fikse boete van de Belastingdienst bij een aangifte die niet voldoet aan de regels. Adviseurs kunnen aangeklaagd worden voor nalatigheid wanneer bijvoorbeeld ten onrechte een goedkeurende verklaring is afgegeven. Ondernemers en adviseurs kunnen ook het risico lopen van BTW-fraude (en daarmee onderdeel worden van de carrouselfraude), of minimaal een naheffing van 21% over de omzet opgelegd krijgen bij het onjuist toepassen van het 0% tarief.

Met de SRA BTW Risico(quick)scan, die bestaat uit een dertigtal vragen, brengt u al deze risico’s in kaart. De Scan geeft een eerste indruk over hoe ‘in control’ de ondernemer is op het gebied van internationale BTW. Als uit de BTW Risicoscan blijkt dat de ondernemer aanzienlijke risico’s loopt, kan hij desgewenst kiezen voor een ‘Deep dive scan’. Met deze scan wordt een verdergaande analyse gemaakt met verbeterplan waarmee de risico’s beheersbaar worden gemaakt.

INSynQ ondersteunt haar klanten bij de realisatie van organisatieveranderingen door proceskeuzes en de inzet van systemen te insync-en: bringing people, business and IT in sync. 

Van Driel Fruijtier BTW-specialisten is toonaangevend als professionele dienstverlener op het gebied van BTW. Dit komt voornamelijk door haar deskundigheid, flexibiliteit en onafhankelijkheid.

Meer informatie en bestellen

Voor meer informatie, inschrijven voor een van de informatie/demobijeenkomsten en het bestelformulier van de SRA-BTW Risicoscan, kunt u contact opnemen met:

Dyonne Langerak

E dlangerak@sra.nl
T (030) 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren