Thuis in uw branche

Nieuw: SRA Whitepaper en Stappenplan eHerkenning

  • Publicatiedatum: 18-7-2019

Eind 2018 heeft het UWV besloten dat vanaf 1 november 2019 inloggen op het werkgeversportaal van het UWV alleen nog mogelijk is met behulp van eHerkenning niveau 3. Om vanaf deze datum namens uw klant in te kunnen loggen op het werkgeversportaal, moet u over een nieuw type machtiging beschikken voor eHerkenning, de eHerkenning Ketenmachtiging. De huidige machtigingen komen te vervallen.

Maar wat is nu precies een ketenmachtiging voor eHerkenning? Waarin verschilt dit van een gewone machtiging? En hoe verloopt nu precies het proces voor het aanvragen en implementeren van deze ketenmachtigingen? En wie zijn die beperkt aantal leveranciers die de machtigingen en middelen hiervoor mogen leveren? Wat is hun propositie precies?

Het antwoord op al deze vragen leest u in de SRA Whitepaper eHerkenning. En in het Stappenplan eHerkenning lichten we de stappen toe die u moet nemen om de overstap te maken van de huidige situatie van (papieren) machtigingen naar een situatie van eHerkenning met ketenmachtigingen.


Naar de Whitepaper en Stappenplan eHerkenning