Thuis in uw branche

Benchmarkplatform BiZ vernieuwd: Nooit meer appels met peren vergelijken

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 6-7-2022

SRA heeft zijn kennisplatform Branche in Zicht (BiZ) vernieuwd en uitgebreid. Hierbij kunt u denken aan een aantal nieuwe praktische functionaliteiten, meer automatische koppelingen met jaarrekeningsystemen en een nieuwe user interface. Welke voordelen brengen deze verbeteringen met zich mee voor de gebruikers van het platform en hun klanten?

LaptopHet BiZ-platform is een branchegerelateerd kennisplatform, gebaseerd op actuele (jaarrekening) data van klanten van aangesloten SRA-kantoren. Inmiddels bevat BiZ al bijna 380.000 jaarrekeningen. Op dit platform kunt u onderbouwde en overzichtelijke (benchmark)rapportages maken voor uw klanten. Daarmee krijgt u onder meer antwoord op de vraag: hoe presteert mijn klant in vergelijking met concullega’s?

Om tegemoet te komen aan gebruikerswensen en om aangesloten kantoren nog beter te kunnen faciliteren, heeft SRA het platform vernieuwd.

Sinds maart 2022 gebruikt een groep koplopers dit nieuwe BiZ-platform. Inmiddels is het beschikbaar voor alle aangesloten kantoren.

Van cijfers naar inzicht

Data-analyse is een hot topic in de accountancybranche. U als adviseur bent als geen ander in staat financiële gegevens te duiden, maar uw klanten kunnen dat niet altijd. Het BiZ-platform helpt u daarbij. Met dit platform kunt u de cijfers van klanten en vanuit de branche combineren en deze vertalen naar begrijpelijke inzichten.

“Bij veel jaarrekeningbesprekingen nemen we een BiZ-rapportage mee, omdat dit de cijfers visueel weergeeft, een duidelijke manier van informatievoorziening aan de klant”, zegt Danielle Tijhuis-Nijhuis, accountant bij De Kok Accountants en Adviseurs. Dit kantoor is een van de koplopers die sinds maart van dit jaar met het vernieuwde BiZ-platform werkt. “Die brancherapportage geeft ons handvatten om specifieke onderwerpen met de desbetreffende klant te bespreken. Bijvoorbeeld hoe zijn omzet, marge en bedrijfskosten zich verhouden tot de concurrentie.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur