Thuis in uw branche

Ondernemingsvormen in de IB: de vennootschap onder firma

  • Publicatiedatum: 1-11-2023
Laptop

Bij de start of overname van een onderneming, kiest de ondernemer voor een bepaalde rechtsvorm. Welke rechtsvorm dat is, hangt onder meer af van het aantal personen met wie de onderneming gedreven wordt, wat de activiteiten zijn en welke risico’s aan de onderneming verbonden zijn. Wordt de onderneming door meerdere personen gedreven dan komt onder meer de vennootschap onder firma (VOF) als mogelijk rechtsvorm in aanmerking.

Via de website van SRA kunt u diverse voorbeeldovereenkomsten voor de VOF downloaden. U vindt ze via de themapagina Modellen Samenwerkingsverbanden (VOF, Maatschap, CV).

Meer informatie over de ondernemingsvorm VOF en andere ondernemingsvormen in de inkomstenbelasting is te vinden op de themapagina Ondernemingsvormen in de IB.

De overeenkomsten, themapagina's en modellen zijn up-to-date en afkomstig van Wolters Kluwer. Als SRA-lid heeft u kosteloos toegang tot deze modellen. Log daarvoor eerst in op de SRA-website alvorens u op een link naar een overeenkomst, themapagina of model klikt.