Thuis in uw branche

"Op FFD staat de Belastingdienst naast me en niet tegenover me"

  • Publicatiedatum: 21-3-2018

Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD) is hét forum van de Belastingdienst. Duizenden intermediairs nemen dagelijks een kijkje en blijven zo op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Vanaf de start in 2012 is gebleken dat FFD de plek is waar fiscaal dienstverleners met een beconnummer in een veilige omgeving hun kennis kunnen delen: de Belastingdienst biedt hen met dit forum een podium om vragen te stellen én te beantwoorden. Ook de Belastingdienst beantwoordt vragen.

Dagelijkse praktijk

Het forum is veel meer dan een platform voor vragen en antwoorden. Het is ook de plek waar u nieuwsberichten, handreikingen, achtergrondverhalen, blogs en vlogs vindt: zaken waar u in het dagelijks werk veel mee te maken hebt.

Via een netwerk van ambassadeurs binnen de Belastingdienst blijft het forum op de hoogte van die zaken die bij fiscaal dienstverleners spelen. Zij tippen de redactie over onderwerpen, al staat FFD uiteraard ook open voor ideeën van fiscaal dienstverleners.

Nieuwe fase

De belangrijke rol die het forum vervult is onderkend door de Belastingdienst. Daarom zet ze het forum steeds vaker in om in contact te treden met fiscaal dienstverleners. Bij storingen is het forum (en dus ook ú) snel op de hoogte.

Ook plaatst het forum steeds meer artikelen vanuit de Belastingdienst. Denk daarbij aan handreikingen waar u in de dagelijks praktijk veel aan hebt. Daarbij speelt het forum in op de actualiteit; tijdens de aangifteperiode plaatst het forum een serie artikelen met de belangrijkste aandachtspunten voor de IB-aangifte.

Nieuwsbrief

Bent u te druk om dagelijks op het forum te kijken? Dat begrijpen we. Meld u daarom aan voor de nieuwsbrief. Voor deze brief selecteert de redactie wekelijks de belangrijkste berichten. We versturen deze nieuwsbrief elke dinsdag. Daarnaast stuurt het forum bij speciale gelegenheden een extra nieuwsbrief. Denk daarbij aan belangrijk nieuws of een nuttige handreiking.

FFD biedt een veilige omgeving voor fiscaal dienstverleners. Dat wordt benadrukt met de gebruikersservice die het forum op 1 maart introduceerde. Met deze service is de beveiliging verder toegenomen. U kunt nu een beconbeheerder aanstellen die bij het forum kan nagaan welke medewerkers onder het beconnummer van het kantoor op FFD inloggen. Op die manier houden grote kantoren zicht op welke (ex-)medewerkers gebruiken van hetzelfde beconnummer.

Lustrum

Vorig jaar vierde het forum het 1e lustrum. Tijdens de feestelijkheden bleek uit reacties van fiscaal dienstverleners welke belangrijke rol het forum inmiddels vervult in het leven van de fiscaal dienstverlener. Zo merkte een bezoeker op: "Dit was het eerste initiatief waar ik als fiscaal dienstverlener écht iets aan had. Op FFD staat de Belastingdienst naast me en niet tegenover me."

Het is slechts één van de enthousiaste reacties die FFD hoorde. We hopen dat we bij het 2e lustrumfeest ook uw reactie mogen optekenen, al mag eerder natuurlijk ook. Doet u mee?


Download de Inloginstructie FFD

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren