Thuis in uw branche

Over cijfers, data-analyse, binden en boeien

Benchmarkseminar

  • Publicatiedatum: 13-12-2019

Drie zeer uiteenlopende gastsprekers zorgden op het SRA-Benchmarkseminar voor een verrassend gevarieerd programma. Fou-Khan Tsang, voorzitter van de raad van bestuur van Alfa accountants & adviseurs, loodste de aanwezigen door de belangrijkste uitkomsten van het benchmarkonderzoek.

Economisch raken?

BenchmarkseminarTsang stond allereerst kort stil bij een aantal actuele – macro-economische – ontwikkelingen: ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de economie, politiek, de samenleving en dus ook de accountancybranche. “Onder meer de Brexit, de handelsoorlog tussen de USA en China, de ontevredenheid bij burgers en boeren, de klimaatopgave waar we voor staan en de vergrijzing – demografische ontwikkeling – zorgen voor onzekere tijden. Dit alles kan ons economisch gaan raken, uw en mijn klant gaan raken, en dus van invloed zijn op de ontwikkelingen in onze branche. Het gaat wel goed, maar de groei is wel aan het afnemen”, aldus Tsang. Vervolgens behandelde hij het SRA-Benchmarkonderzoek 2018.

Explosieve groei

Wat bijzonder opvalt in benchmarkonderzoek is de explosieve groei van controlewerkzaamheden in 2018 met gemiddeld 13,6% ten opzichte van 2017. Kijkend naar de verschillende segmenten, in aantallen fte, profiteren alle SRA-kantoren – van klein naar groot – onder meer van de toename van het aantal uitgevoerde (wettelijke) controles. Deze toename kan deels worden verklaard door de groei van ondernemingen en de overstap van ondernemingen vanuit het OOB-segment.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur