Thuis in uw branche

Personeel staat op één

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 8-8-2022
Julian Jonker en Lynn Pennings
Julian Jonker en Lynn Pennings

Driehonderdvijfenzeventig accountantskantoren en negenhonderd vestigingen dragen het stempel van SRA-kantoor. Daarmee verbinden ze zich aan de kwaliteitsstandaard die SRA stelt. Elk kantoor heeft zijn eigen identiteit. Zoals Qwintess uit Noordwijk, dat met een opvallend jonge groep hoogopgeleide medewerkers opschuift van samenstelwerk naar breder financieel advies.

Voor een familiebedrijf met ruim honderdvijftig medewerkers regelde Qwintess onlangs bij een leasebedrijf een revolverende mantelfinanciering voor zestien elektrische bedrijfsauto’s. Een ander bedrijf kon dankzij bemiddeling en advisering door Qwintess alle honderdveertig plekken in zijn nieuwe parkeergarage van oplaadpunten voorzien. “Vaak moeten wij ondernemers wel prikkelen om ze zover te krijgen om echt duurzaam te gaan ondernemen”, aldus Julian Jonker, die samen met Lynn Pennings de directie van Qwintess vormt.

Koploperproject

Duurzaamheid is een van hun speerpunten, en dat is reden voor deelname aan het SRA-Koploperstraject. In een aantal kennissessies doen zij inspiratie op om zelf te verduurzamen en ook klanten daarin verder te helpen. Die klanten zijn vooral vermogende particulieren en mkb’ers met in de regel vijftien tot vijftig medewerkers. Ongeveer driekwart van die bedrijven is gevestigd in de duin- en bollenstreek. Staan klanten open voor verduurzaming? "Niet altijd", zegt Jonker. "Maar ze zullen wel moeten. Banken kijken bij een financiering steeds kritischer of bedrijven genoeg aan verduurzaming doen, omdat zij daar zelf op afgerekend worden. En op het moment dat grote ondernemingen vanaf 2024 verplicht hun duurzaamheidsrapportages moeten laten controleren, zal het mkb mee moeten."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur