Thuis in uw branche

'Plaatsing studenten gaf een goed gevoel'

Dubois over TheStudentPool

  • Publicatiedatum: 23-4-2019

Goede assurancestudenten inhuren voor de drukke maanden en daardoor meteen de kans krijgen om nieuwe medewerkers te werven. Dat kan via TheStudentPool. Dubois & Co. Registeraccountants is al enthousiast. "De hele aanloop naar de plaatsing van de studenten gaf een goed gevoel. We kregen mooie, representatieve cv’s onder ogen", zegt Ilse van Leeuwen, senior P&O-adviseur.

Reijenga VoetdijkTwee studenten zijn inmiddels bij Dubois geplaatst en er aan de slag gegaan. Van Leeuwen: “Durk Reijenga, een van de initiatiefnemers van TheStudentPool, belde ons. We waren erg gecharmeerd van zijn enthousiasme. We zien het graag dat mensen kansen zien en er dan voor gaan, vooral in samenwerking met SRA, een vereniging waar wij ons goed voelen. Dan is het snel schakelen. Vanaf ons eerste contact tot aan inzet duurde het twee maanden. Mooie cv’s met studenten die zich ook maatschappelijk inzetten, dat laatste vinden wij ook belangrijk.”

Wat is TheStudentPool?

TheStudentPool, ontwikkeld in samenwerking met SRA en exclusief voor SRA-leden, is een nieuwe online omgeving waar SRA-kantoren en studenten elkaar kunnen vinden. Via het platform is het mogelijk door heel Nederland accountancystudenten te scouten en flexibel in te huren om zo tijdelijke werkdruk weg te nemen. Het betreffen hbo- en wo-studenten uit het tweede, derde en laatste jaar van hun accountancyopleiding. Zij kunnen op deze manier meer werkervaring opdoen.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur april 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur