Thuis in uw branche

SRA Mkb-branchescan 2018: nieuwe release

  • Publicatiedatum: 28-6-2018

Vandaag, 28 juni 2018, brengt SRA de nieuwe release van de Mkb-branchescan uit. Deze is aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen en trends per branche, en bevat de meest recente cijfers uit SRA-Branche in Zicht. SRA-kantoren kunnen de scan op hun website plaatsen en benchmarken hiermee unieke financiële voorspellingen: voor hun individuele klanten in acht verschillende branches én voor het mkb als geheel. Ondernemers die de scan invullen krijgen na enkele minuten een persoonlijk adviesrapport, waarin de eigen scores vergeleken worden met de branchegemiddelden.

Wat krijgt de ondernemer?

Mkb-branchescanDe Mkb-branchescan helpt ondernemers om 'real time' inzicht te krijgen in hun positie in de branche. Het persoonlijke adviesrapport dat automatisch gegenereerd wordt bevat kansen en bedreigingen, de kritische prestatie indicatoren (kpi's) en de financiële verwachtingen per branche. De individuele resultaten worden afgezet tegen de branchegemiddelden. Ondernemers weten dus direct hoe zij ervoor staan ten opzichte van de concurrent.

Wat krijgt het SRA-kantoor?

Met de Mkb-branchescan laten SRA-kantoren zien dat zij thuis zijn in de onderneming en branche van hun nieuwe en bestaande klanten. Een unieke adviestool die tot meer traffic naar de website en extra klantcontact leidt.

In het adviesrapport dat de ondernemer ontvangt, wordt voor verdere duiding en advies verwezen naar het SRA-kantoor en specifiek SRA-Branche in Zicht. De gegevens van de ondernemer blijven anoniem. De verzamelde gegevens over acht branches worden op 4 december 2018 gepubliceerd in de SRA-BiZ-uitgave '2019 in Zicht', die eveneens aan de kantoren beschikbaar wordt gesteld.

Welke branches?

Ondernemers in de volgende branches krijgen hun persoonlijke brancherapport: Automotive, Bouw, Detailhandel, Horeca, Industrie, Medische Zorg, Specialistische zakelijke diensten en Transport. Ondernemers in andere branches krijgen een vergelijking met het mkb-gemiddelde.

Praktisch

Alle mkb-ondernemers zijn van harte uitgenodigd om de Mkb-branchescan te doen via de website van een SRA-kantoor. SRA-kantoren die de Mkb-branchescan nog niet hebben, kunnen deze eenvoudig aanvragen via scans@sra.nl. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

SRA-kantoren die de Mkb-branchescan al wel hebben hoeven niks te doen; de wijzigingen vinden achter de schermen plaats. Wel is het advies om klanten opnieuw uit te nodigen om de scan in te vullen omdat de ontwikkelingen in vergelijking met de eerste release sterk veranderd zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Mkb-branchescan kunt u terecht op: www.sra.nl/mkb-branchescan

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren