Thuis in uw branche

SRA verheugd over convenant NBA en AFM

  • Auteur: Redactie
  • Publicatiedatum: 7-9-2012

De AFM en de NBA hebben nieuwe afspraken gemaakt over het toetsen van de kwaliteit van accountantsorganisaties. De NBA gaat voortaan ook kantoren toetsen die een AFM-vergunning hebben voor het verrichten van wettelijke controles.

Alleen accountantsorganisaties met een vergunning voor het doen van controles bij organisaties van openbaar belang (zoals beursfondsen en financiële instellingen) vallen buiten de afspraak. Deze zogeheten OOB-kantoren worden uitsluitend door de AFM zelf getoetst.

Eén systematiek voor mkb-segment

SRA-voorzitter Paul Dinkgreve: “SRA is verheugd dat hiermee uiteindelijk een level playing field wordt gecreëerd waarbij alle kantoren in het mkb-segment volgens dezelfde regels en systematiek die SRA sinds 2008 hanteert, zullen worden getoetst. Kwaliteit zal hierdoor meer dan ooit een onderscheidende factor zijn; we zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van de SRA-kantoren hierdoor boven komt drijven.”

Cees Meijer, directeur: “Nu komen de overige 200 niet OOB-vergunninghouders aan de beurt. Alle 240 SRA-vergunninghouders staan al vier jaar onder toezicht.”

Het convenant tussen beide partijen is namens de AFM ondertekend door directeur Gerben Everts. Vanuit de NBA zetten Ruud Dekkers en Dirk ter Harmsel, voorzitters van resp. NIVRA en NOvAA hun handtekening.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren