Thuis in uw branche

Standard Business Reporting: BTW-aangifte is aan de beurt!

  • Publicatiedatum: 6-12-2013

Geheel conform de bekend gemaakte roadmap gaat per 1 januari 2014 de SBR verplichtstelling in voor de BTW-aangifte en de ICP-opgaaf. Een aanzienlijk aantal intermediairs moet komende maanden nog de overstap maken om BTW-aangiften en ICP-opgaven in SBR via de boekhoudsoftware aan Digipoort te kunnen sturen.

Ruim 1.000 organisaties, zowel intermediairs als ondernemers hebben al een BTW-aangifte in SBR aangeleverd. Tot en met oktober ontving de Belastingdienst al ruim 300.000 aangiften in SBR en dit aantal is iedere maand sterk groeiende. Inmiddels is 86% van de intermediairs begonnen met de voorbereidingen (Onderzoek Belastingdienst september 2013). De tijd dringt echter en er moet nog het nodige gebeuren, zowel door intermediairs, klanten, maar ook door softwareleveranciers.

De koepelorganisaties van accountantskantoren en fiscale intermediairs* die regelmatig overleg met elkaar en het SBR Programma van Logius voeren over de gang van zaken over SBR, schrijven met enige regelmaat artikelen om de aangesloten kantoren op de hoogte te houden van de actuele ontwikkelingen. De insteek van de artikelen is heel pragmatisch, zodat u na lezing weet wat er aan de hand is en inzicht heeft in wat u zelf eventueel nog zou moeten of kunnen doen.

* de deelnemende koepels zijn (in alfabetische volgorde): Auxilium, Extendum, Fiscount, NBA, NOAB, NOB, Novak, RB en SRA


Meer informatie

In het dossier SBR vindt u het laatste nieuws en alles wat u nodig heeft om uw klanten zo goed mogelijk te informeren.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren